Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Időbeli ütközésekkel indokolja a Whitesnake otthagyását Aldrich

0517dougBővebben is megindokolta a Whitesnake-ből történt meglepő távozását Doug Aldrich gitáros, bár a kifejtett okok a sorok között olvasva leginkább a „nesze semmi, fogd meg jól" kategóriába passzolnak. A béke mindenesetre szent David Coverdale-lel, akinek most sem győzte köszönni az elmúlt több mint egy évtizedet.

„Május 7-én őrülten nehéz döntést hoztam arról, hogy otthagyom a Whitesnake zenekart", mondja Aldrich. „Ezt megelőzően, noha szerződésesen nem köteleztük el magunkat, elkezdtem haladni Daviddel, és megkezdtük egy következő Whitesnake projekt pre-produkciós munkálatait. Ezzel párhuzamosan ugyanakkor akadt pár stúdiós és élő kötelezettségem is, szóval rugalmasabb időbeosztásra lett volna szükségem, mielőtt tiszta erőből a zenekarra koncentrálok, mint rendesen. De sajnos az időbeosztáson nem lehetett változtatni. Mint általában, Daviddel rendkívül jól és jó hangulatban dolgoztunk együtt, ami még nehezebbé tette a döntést."

Aldrich sajnos nem beszélt róla, mik azok az elképesztően fontos és megkerülhetetlen stúdiós, illetve élő kötelezettségek, amelyek miatt képes volt feladni a rockszakma egyik biztos állását, hiszen hivatalosan csak két szólóprojektjében, a Burning Rainben és a Steamrollerben érdekelt jelenleg, arról pedig nem tudni, hogy jelenleg is session-muzsikusként tevékenykedne valaki más mellett. Tervei azonban már vannak. „Új kezdet ez most számomra. Mindenképpen tovább dolgozom majd az új zenéken, felvételeket készítek, turnézom, és kissé több időm jut majd más ajánlatokra is, amelyeket korábban sosem tudtam beilleszteni az egyéb kötelezettségeim mellé. Új start, új ötletek, és még egy esély, hogy zenészként is tovább fejlődjek."

Aldrich emellett ismét köszönetet mondott zenésztársainak és a rajongóknak az elmúlt tizenegy évért.

 

Hozzászólások 

 
+1 #6 horvath györgy 2014-05-20 22:33
12 evesen meghallgattam a 87-et es azonnal David Coverdale lett a kedvenc enekesem...majd jött a Slip es meg mindig imadtam,bar Sykes-t nem lehet összehasonlitan i Steve Vai-al...utana?!.....Coverdale/Page...jo album,klassziku s,de mar mas volt a HANG:(....megvettem a regi albumokat(Come, slide,stb) es megertettem,a 1987 egy nagyon nagy kivetel a Whitesnake eletmüben...es erröl John Sykes tehet elsösorban...egyetlen uj Whitesnake albumtol nem kaptam vissza,meg ugyanazt a magiat,ami a 1987-en van.....inkabb Sykes szolo,vagy Blue Murder....de tudom nektek ajanlani:Voodoo Circle:More than one way home...tökeletes Whitsnake David Readman-nel....
Idézet
 
 
-2 #5 kmaker 2014-05-17 22:52
Na, legalább én is tanultam valamit (sose késő).
Hogy ez a szám amit linkelt kamikaze, az egy régi snake szám. És tényleg... Méghozzá a Slip of the Tongue lemezről. Az az érdekes, hogy vagy 100-szor meghallgattam már azt a lemezt (is), de fel se tűnt, hogy az a dal is whitesnake szám. Mármint tudtam, de esküszöm nem emlékeztem rá (annyira).
Aztán megnéztem, hogy az új vandenberg lemezen is rajta van, mintegy ráadás számként.
Mindenesetre abban is biztos vagyok, hogy ha valakinek azt mondom, hogy whitesnake, akkor nem a sailing ships fog beugrani.
Idézet
 
 
#4 Wild92 2014-05-17 21:03
Szerintem rosszul választottál, épp hogy remek a hangja ebben a számban, nekem az albumról a kedvencem. (tudom, hogy régi WS szám, nem is azért)
Direkt megmutattam 2 laikusnak is, akik szintén csak dicsérni tudták a hangját.
Idézet
 
 
+1 #3 kmaker 2014-05-17 18:40
Korrenktül énekel ebben a dalban egyrészt, másrészt meg minek erőltesse túl magát, úgyse a saját bandájának egyik dalában nyomja... Az én szememben még mindig egy félisten, aki a világ top10 férfi énekesei közt lazán ott van. A legutóbbi 2 ws lemezen se volt neked meggyőző? Vagy a forevermore turnén? Elárulom, nagyon is ott van a toppon. Remélem, tényleg nagyon remélem, lesz még rengeteg whitesnake lemez, és turné is egyaránt. Várom, várjuk a következő lemezt, David Mester!
Idézet
 
 
-1 #2 kamikaze 2014-05-17 18:19
A WS is jól fut, amikor turnén vannak, nem ez lehetett a probléma. Inkább az, hogy mostanra Doug is belátta, a biztos álláson kívül sajnos nincs már a bandának hosszú jövője. Elég csak meghallgatni a legutolsó hangfelvételt David-del, finoman fogalmazva, nem igazán meggyőző:

http://www.youtube.com/watch?v=AVJzcQqJIyk

És ha már a stúdióban is csak ennyire futja, mi lesz élőben, amikor egy turnén akár hónapokon keresztül kell a maximumot nyújtania? Vagyis, mivel a lemezeladás gyakorlatilag már egészen minimális, és szinte csak a koncertezésből (+ merch cuccokból) van nagyobb bevétel, sokat kell fellépni. Márpedig Covi ezen a vonalon tovább nem terhelhető. De neki viszonylag könnyű, mert a jelentős életművéből adódóan több jogdíjat kap, a zenészei viszont? Mindez persze csak találgatás, de egyetértve a bevezetőben írtakkal, ez a nyilatkozat is inkább csak mellébeszélés. Valószínű, hogy a kilépés tényleges okát soha nem fogjuk megtudni, annál sokkal diplomatikusabb Aldrich. Addig próbál érvényesülni, amíg jól cseng a neve és van ambíciója. Bármilyen sajnálatos, de lehet, hogy igaza van.
Idézet
 
 
-1 #1 bogar 2014-05-17 16:59
Háááát! A DIO tribute zenekarok most jól futnak.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Peter Gabriel - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. május 6.

 

Deep Purple - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. február 17.

 

Queensryche - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Leander Rising - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. február 7.

 

Apocalyptica - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Helloween - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.