Shock!

január 30.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Ideje leszállítani egy lemezt, ami a ’80-as évek közepén megjelent albumainkat idézi”

Úgy fest, végre felvirrad azon Europe-rajongók napja, akik nem tudtak azonosulni a zenekar újjáalakulás óta vitt irányával: John Norum szerint a következő album a ’80-as évek stílusához kanyarodik majd vissza. 

0902europe

Új szólóalbummal jelentkezett néhány héttel ezelőtt John Norum, és a Gone To Stay kapcsán adott interjúkban természetesen a Europe is felmerül. A Rock Pagesnek a gitáros érdekes részleteket árult el a banda készülő új anyagáról, amikor arról kérdezték, számíthat-e a tábor valaha is a klasszikus stílusban készült dalokra. „A válasz igen – közölte Norum. – Ami azt illeti, pontosan ezt szeretném most csinálni. Már írjuk az új dalokat, mert májustól stúdiózunk, és említettem a srácoknak: próbálkoztunk, kísérleteztünk mindenféle különböző stílussal… Játszottunk metált, grunge-ot, kipróbáltuk az összes elképzelhető hangolást, szóval azt mondtam nekik: itt a legmegfelelőbb idő visszatérni a klasszikus stílusunkhoz, és rögzíteni egy olyan dallamos hard rock albumot, mint amilyeneket a régi szép időkben készítettünk. Úgy gondolom, itt az ideje bezárni a kört, és leszállítani egy lemezt, ami a ’80-as évek közepén megjelent albumainkat idézi. Reménykedem ebben, és bízom benne, hogy összejön. Szóval most ez a cél, meglátjuk, mi sül ki belőle…”

A 2000-es évek elején visszatért Europe először alternatívabb, sötétebb megközelítésű albumokkal, majd klasszikus, a ’80-asok helyett inkább a ’70-es évekből táplálkozó, súlyos hard rock lemezekkel jelentkezett legutóbbi karrierkorszakában. Utolsó lemezük 2017-ben jött ki Walk The Earth címmel.

 

Hozzászólások 

 
#4 frontiers 2022-12-06 16:35
Sajnos amit láttam mostanában tőlük, Joey-nak sincs már meg a hangja :(

pedig eddig az újkori karcosság még jobban is állt neki,
Idézet
 
 
#3 Nordmann 2022-12-06 14:15
Idézet - Goodbye:
Az viszont furcsa, hogy pont ez a zenei irányzat volt az, ami miatt ő kilépett a bandából. Remélem, jövőre megjelenik.


Szerintem nem a Final Countdown-os időszakra gondolt, hanem az azelőttire. Várjuk ki a végét...
Idézet
 
 
#2 Goodbye 2022-12-06 12:59
Nem nagyon tudom hogy mit várjak ettôl. Nincs kizárva, hogy jól fog elsülni. De sajnos az is benne van, hogy egy tucat Frontiers koadványra fog emlékeztetni a végeredmény. Az mindenképpen becsülendő, hogy sok pályatárssal ellentétben ők még próbálkoznak. Az viszont furcsa, hogy pont ez a zenei irányzat volt az, ami miatt ő kilépett a bandából. Remélem, jövőre megjelenik.
Idézet
 
 
#1 Nordmann 2022-12-06 11:59
Hát egy Europe / Wings of Tomorrow szintű album csodás lenne tényleg. Máig nem tudták őket felülmúlni.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Winery Dogs - Budapest, Barba Negra Music Club, 2016. február 17.

 

Fates Warning - Budapest, A38, 2013. október 16.

 

Helstar - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Nitzer Ebb - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Apocalyptica - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Die Hard - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.