Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Iced Earth: Stu Block és Luke Appleton is kilépett a zenekarból

Hivatalosan is távozott az Iced Earth soraiból Stu Block énekes és Luke Appleton basszusgitáros. A két zenész a továbbra is őrizetben lévő Jon Schaffer ügye miatt határozott így.

0428ie

Hansi Kürsch Demons & Wizardsból történt távozása után saját zenekarának tagjai is búcsút mondtak Jon Schaffernek. „Helló mindenki, bizonyos időkben, bizonyos események után az embernek összegeznie kell a dolgokat, és át kell értékelnie az életét, a munkáját, illetve jövőbeli pályáját”, tette közzé Stu Block énekes, aki tíz éve állt az Iced Earth frontján. „Ennek fényében tájékoztattam Jont és jelenlegi menedzsmentjét, hogy azonnali hatállyal kilépek az Iced Earth soriaból. Mielőtt bármilyen személyes döntést hoztam volna, szükségem volt az elmúlt néhány hétre, hogy elemezzem a helyzetet, illetve tisztelettel akartam viseltetni mindenkivel szemben a zenekar környezetében. Mindnyájatoknak köszönöm, hogy ti is tiszteletben tartjátok ezt. Ez a döntés számos tekintetben a legjobb a jövőbeli személyes és szakmai fejlődésem tekintetében. Itt az ideje továbblépni, gyógyulni és gyarapodni.”

Szintén távozott a bandából Luke Appleton basszusgitáros is, aki 2012-ben csatlakozott Schafferhez. „A közelmúlt történései és a jelenlegi körülmények fényében jeleztem az Iced Earth menedzsmentjének és Jonnak, hogy azonnali hatállyal leköszönök az Iced Earth basszusgitárosi posztjáról”, áll a zenész szűkszavú közleményében, aki Blockhoz hasonlóan döntése tiszteletben tartását kéri mindenkitől.

Az ügy hátterében természetesen Jon Schaffer részvétele áll a január 6-ai, öt halálos áldozatot követelő washingtoni zavargásokban. A gitáros továbbra is őrizetben van a történtek miatt. Az Iced Earth jövője tehát jelenleg meglehetősen borúsnak tűnik, és minimum kérdéses, hogy a 2017-es Incorruptible folytatása mikor és hogyan, illetve kikkel készülhet el. A Century Media kiadó hivatalosan egyelőre nem vált meg a zenekartól, ám felületeiről és merch-áruházából eltüntette a csapatot, valamint a zenekarhoz köthető termékeket.

 
Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Queensryche - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Thaurorod - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Sodom - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Stuck Mojo - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 2.

 

Jerry Lee Lewis - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2010. október 31.

 

Muse - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 15.