Shock!

május 18.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Huszonnyolc év után új albumot jelentet meg a Black Flag

Nem kizárólag koncerteket tervez idén minden idők egyik legkorszakalkotóbb hardcore/punk formációja, a Black Flag, hanem új albumot is készítenek. A csapat mostani felállásában Greg Ginn/Dale Nixon gitáros/basszer társai Ron Reyes énekes és Gregory Moore dobos.

Mint látható, a fenti névsorból egyedül az alapító Ginn volt a csapatban igazán huzamos ideig tag, ám az újjáalakulás gondolata nem tőle származott: a kezdeményező Reyes volt, aki két és fél évvel ezelőtt meginvitálta a gitárost, hogy játsszanak egy kicsit együtt a születésnapi partiján. A buli olyannyira jól sikerült, hogy a páros új dalokon kezdett dolgozni, amelyeket még idén a nagyközönség elé akarnak tárni egy új Black Flag nagylemez formájában. Mindez már csak azért is jelentős tény, mert a csapat az 1985-ös In My Head óta nem adott ki albumot.

A zenekar esküszik rá: a mostani újjáalakulás nem egyszeri fellángolás, hanem a jövőbeli tartós működés kezdete, és a múlt héten bejelentett augusztus 4-ei brit fesztiválfellépés mellé szépen lassan elkezdett felsorakozni a többi koncert is. Május 18-án például a németországi Hünxében játszanak majd a Ruhrpott Rodeo fesztivál headlinereként, augusztus 31-én pedig Tennessee-ben, a Muddy Roots Music Festivalon lépnek színpadra szintén főattrakcióként.

Ezzel párhuzamosan egyébként egy Flag nevű formáció is mozgolódik, ahol szintén korábbi Black Flag muzsikusok egyesítették erőiket: az eredeti frontember Keith Morris társai Chuck Dukowski basszer és Bill Stevenson dobos, illetve Stephen Egerton gitáros.

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anna Murphy - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Helstar - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Poisonblack - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Wisdom - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 14.

 

Watch My Dying - Gödöllő, Trafó, 2003. május 23.