Shock!

május 02.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Hörgősebb, súlyosabb, technikásabb albummal tér vissza a Lacuna Coil

Elvileg már májusban megjelenhet az olasz Lacuna Coil új nagylemeze. Az album címe Delirium lesz, és Cristina Scabbia énekesnő szerint mindenképpen sokkal súlyosabbra sikeredett, mint az előző néhány anyaguk, a helyzetet azonban nehezíti, hogy a bandából távozott Marco Biazzi gitáros.

Kilépett a Lacuna Coilból Marco Biazzi gitáros, azaz Maus, aki nem indokolta különösebben részletesen a döntést, egyszerűen csak így érezte helyesnek. Mivel Biazzi tizenhét évet húzott le a bandában, pótlása nyilvánvalóan nem lesz könnyű, és azt sem tudni még, miként befolyásolja mindez a most készülő új album sorsát. „Szerintem február végére befejezzük a munkát, és május végére meg is jelenhet a lemez”, mondta Cristina még Maus távozása előtt a Revolvernek. „Olyan sok fogalmunk még nincs arról, milyen lesz a végeredmény, és természetesen folyamatában, még a stúdióban is változnak a dolgok. Ott is mindig rengeteg dolgot változtatunk.”

Az énekesnő szerint az új dobos, Ryan Blake Folden érkezése elég sokat változtatott a Lacuna Coil hangzásán. „Mindenképpen súlyosabban szólunk, kicsit technikásabban is, mert Ryan tényleg elképesztően jó, szóval nagyobb a játékterünk a doboknál. De ezt leszámítva is sok változás lesz. Például visszatért a sok hörgés is a tiszta ének mellé, úgyhogy összességében tényleg súlyosabb lesz az album a szokásosnál. Furcsa ezt mondani, mert az egyik oldalról visszakanyarodunk a gyökereinkhez a sokkal több hörgéssel, az agresszívebb, metalosabb megközelítéssel, de emellett újdonságok is akadnak.”

A Lacuna Coil legutóbbi lemeze a tavalyelőtti Broken Crown Halo volt, amelynek megjelenése óta Cristiano Migliore gitáros és Cristiano Mozzati dobos távozott a zenekarból. Az új dobos a már említett Folden lett, és a továbbiakban csak egy gitárral játszanak majd.

 

Hozzászólások 

 
#2 Doktorúr 2016-01-15 14:16
Christina Scabbia
Idézet
 
 
#1 Lensver 2016-01-15 13:40
A súlyos részek még súlyosabbak, a dallamosak még dallamosabbak lesznek...
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

King 810 - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Uriah Heep - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. szeptember 21.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2013. július 9.

 

Helstar - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Destruction - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2006. április 25.