Shock!

április 20.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Holier Than Thou: több verzióban a Metallica fekete albumának harmadik dala

Idén nyáron már harminc éve, hogy megjelent a Metallica fekete albuma. A zenekar méltó módon ünnepli meg a jubileumot: a gigászi remaszterelt újrakiadás mellett egy még grandiózusabb tribute-album jön ki tőlük szeptemberben, és most mindkettőről újabb felvételeket mutattak be.

0622metallica

1991. augusztus 12-én jelent meg minden idők egyik legfontosabb és legsikeresebb albuma, a Metallica Metallica című lemeze, közismert nevén a fekete lemez. A zenekar természetesen méltóképpen emlékezik meg a három évtizedes jubileumról: szeptember 10-én számos különféle verzióban hozzáférhető lesz az album újrakiadása, így többek között 180 grammos dupla vinylen, szimpla és tripla CD-n, illetve digitális formátumokban. A legfanatikusabbak a több mint 24 órányi zenét rejtő Limited Edition Deluxe Box Set kiadványt illeszthetik a kollekcióba: ebben két vinyl, három koncertfelvételeket rejtő vinyl, tizennégy ritkaságokkal – demókkal, nyers keverési verziókkal, interjúkkal, élő anyaggal – teli CD és hat hasonló tematikájú DVD, képeskönyv, passok, litográfiák, pengetők és egyebek kapnak helyet.

0622met

Ha mindez nem lenne elegendő, a zenekar The Metallica Blacklist címmel nagyszabású tribute-ot is kiad, rajta elsőligás világsztárokkal és abszolút ismeretlen előadókkal egyaránt, akik kedvenc ’91-es Metallica-dalaikat játsszák. A listán olyan nevek szerepelnek, mint Miley Cyrus és Elton John, St. Vincent, Jason Isbell, Corey Taylor, Dave Gahan, Darius Rucker, Chris Stapleton, a Volbeat és még sokan mások. A kollekció bevételei száz százalékban jótékonysági célra mennek majd: 50 százalék a Metallica saját alapítványának, az All Within My Handsnek, a maradék 50 százalék pedig az előadók rendelkezése alapján kiválasztott szervezeteknek.

Az Enter Sandman és a Sad But True után most a Holier Than Thou több verziója hallgatható meg, amelyek közül a Biffy Clyro változata a leginkább formabontó. Érdemes megjegyezni, hogy Corey Taylornak szintén lesz a feldolgozáslemezen egy értelmezése a számhoz.

 

Hozzászólások 

 
#10 Montsegur 2021-07-13 18:11
Idézet - Tulus:
Már megint megjelentek a hápogók.

"A Black Albumon rossz dalok? Te normális vagy? Ha tényleg annyira rosszak azok a dalok, akkor miért adtak el belőle 30 millió példányt?" Azért, mert divatlemez lett... egyébként nekem is megvan kazettán és CD-n is, igen, eredetiek, pénzért... de nem szerettem meg őket.

"A feldolgozásleme z érdekes, amiket eddig hallottam, azok tetszettek. Jamesék arról nem tehetnek, hogy a begyöpösödött rokkerek bizonyos százaléka nem vevő az újra, az érdekesre..." Nem tudom, mostanában Code Orange, Soen, Disillusion pörög a lejátszómban leggyakrabban. Ezek mennyire számítanak begyöpösödöttne k? Ha igen, akkor vállalom, begyöpösödtem.

"Az még csak hagyján, hogy a feldolgozásleme z bevételei jótékony célra lesznek felhasználva, Jamesék extra reklámot biztosítanak feltörekvő, vagy éppen ismeretlen előadók számára, és ez is szép gesztus."
Ha jótékonykodni akarok, kérek egy számlaszámot. Vagy megveszem az együttes lemezét, legutóbb például a Conclave-től a Dawn of Days lemezt, kurva jó, de szerintem itt senki sem ismeri. A jótékonykodásho z minek vegyek meg még egyszer egy - többnyire unalmas számokból álló - lemezt is? Legutóbb egy madárkórháznak adakoztam, szerencsére ők nem ragaszkodtak hozzá, hogy vigyek haza egy varjút is...

"Szóval károgók... jobb lenne, ha csendben maradnátok"


Eszemben nincs. Ezt nevezik véleménynek. Mint ahogy szerintem továbbra is a Ride The Lightning a világ legjobb lemeze és a nyolcvanas évek Metallicá-ja a metal csúcsa, de a fekete album unalmasabb dalai sajnos a feldolgozásokka l se lettek jobbak.
Idézet
 
 
#9 the raven 2021-07-13 15:53
Idézet - Selmeczi Mihályné Marika:
Idézet - La Fayette:
Hány bőrt akarnak még lehúzni arról a csóró albumról? Annyira azért nem volt jó! Én emiatt az album miatt hagytam abba a Metallica hallgatását.


Belerokkantak.

Mit csináltak???
Idézet
 
 
#8 Tulus 2021-07-13 12:54
Már megint megjelentek a hápogók.

A Black Albumon rossz dalok? Te normális vagy? Ha tényleg annyira rosszak azok a dalok, akkor miért adtak el belőle 30 millió példányt?

A feldolgozásleme z érdekes, amiket eddig hallottam, azok tetszettek. Jamesék arról nem tehetnek, hogy a begyöpösödött rokkerek bizonyos százaléka nem vevő az újra, az érdekesre...

Az még csak hagyján, hogy a feldolgozásleme z bevételei jótékony célra lesznek felhasználva, Jamesék extra reklámot biztosítanak feltörekvő, vagy éppen ismeretlen előadók számára, és ez is szép gesztus.

Szóval károgók... jobb lenne, ha csendben maradnátok
Idézet
 
 
#7 Szabó Gábor 2021-07-13 12:09
Montsegur! Ja én igazából a " hány bőrt akarnak még lehúzni" kommentre reagáltam. Az, hogy kinek mennyire tetszik az album, meg úgy általában a Metallica, rajongóként pontosan olyan '91 táján elengedtem. Azt hiszem félreértettél, meg se próbálok meggyőzni senkit arról, hogy milyen az eredeti lemez, viszont ha ezáltal majd pénzt tudnak utalni éhezőknek, tűzvész károsultaknak, zenész kollégáknak stb, akkor azt kell mondani, hogy ennek a feldolgozásgyűj teménynek van létjogosultsága .
Idézet
 
 
#6 Montsegur 2021-07-13 11:28
Idézet - Szabó Gábor:
Az megvan az itt méltatlankodókn ak, hogy a feldoglozásleme z bevételei alapítványba mennek? Tehát, ha olyan is megveszi, akinek a kedvenc előadója szerepel rajta, de egyébként nem hallgatna Metallicát, akkor win-win szituáció. Csak el kellene olvasni a cikket is, nem csak a címet.


Az alapítvány egy nemes gesztus és szerintem mindenki méltányolja is, de attól még ez egy gyenge dal marad a Metallica hetedik legjobb lemezéről, ami a feldolgozásokka l se lett jobb eddig. Nem kell összekeverni a dolgokat.
Idézet
 
 
#5 Szabó Gábor 2021-07-13 10:23
Az megvan az itt méltatlankodókn ak, hogy a feldoglozásleme z bevételei alapítványba mennek? Tehát, ha olyan is megveszi, akinek a kedvenc előadója szerepel rajta, de egyébként nem hallgatna Metallicát, akkor win-win szituáció. Csak el kellene olvasni a cikket is, nem csak a címet.
Idézet
 
 
#4 Selmeczi Mihályné Marika 2021-07-13 09:14
Idézet - La Fayette:
Hány bőrt akarnak még lehúzni arról a csóró albumról? Annyira azért nem volt jó! Én emiatt az album miatt hagytam abba a Metallica hallgatását.


Belerokkantak.
Idézet
 
 
#3 La Fayette 2021-07-13 07:19
Hány bőrt akarnak még lehúzni arról a csóró albumról? Annyira azért nem volt jó! Én emiatt az album miatt hagytam abba a Metallica hallgatását.
Idézet
 
 
#2 Bazsi 2021-07-12 15:15
Bár manapság is csak ilyen rossz dalok születnének. A feldolgozások más tészta. Az a lemez valószínűleg nem az én ízlésem szerint lett összepakolva. Ettől még talán érdekes is lehet.
Idézet
 
 
#1 Montsegur 2021-07-12 11:51
Rossz dalok rossz feldolgozásaibó l sajnos nem lesznek jó dalok.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Winery Dogs - Budapest, Barba Negra Music Club, 2016. február 17.

 

Uriah Heep - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. szeptember 21.

 

Testament - Budapest, Zöld Pardon, 2013. június 24.

 

Symphony X - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Nevermore - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Watch My Dying - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.