Shock!

március 28.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Hivatalosan is leigazolta új gitárosát az In Flames

Hivatalosan is Niclas Engelin lett az In Flames második gitárosa, miután a jelenlegi állás szerint esély sem mutatkozik arra, hogy az alkoholproblémái miatt egy éve távozott Jesper Strömblad belátható időn belül visszatérjen a göteborgi vonal egyik alapcsapatába. Engelin Jesper megzuhanása óta kisebb-nagyobb megszakításokkal folyamatosan kisegítette az In Flamest. A banda új albuma, a Sounds Of A Playground Fading május 13-án kerül a boltokba.

Az idén 39 éves Niclas Engelin legismertebb régebbi bandája a Gardenian volt, és először a ’90-es évek végén kapcsolódott be az In Flames sztoriba, amikor Glenn Ljungström távozása után segített be nekik. 2006-ban, Jesper Strömblad első ideiglenes távollétekor is ő játszott a bandában, majd 2009-től, a gitáros problémáinak komolyabbra fordulásától folyamatosan fellépett a koncerteken.

Engelin játéka még nem lesz hallható a május 13-án érkező új In Flames lemezen, a Sounds Of A Playground Fadingen, hiszen arra minden gitártémát Björn Gelotte nyomott fel a stúdióban. Soha korábban nem telt még el ennyi idő két In Flames album között, hiszen a legutóbbi A Sense Of Purpose 2008 tavaszán jelent meg. A friss anyagot Roberto Laghi hangmérnökkel rögzítették otthon, Svédországban, a zenei irányvonalról egyelőre keveset sejteni, de alighanem érezhető lesz rajta Strömblad távozása, hiszen ő volt a banda alapembere.

A banda új amerikai kiadója, a Good Fight Music tavaly év végén újra a boltokba juttatta a régebbi In Flames albumokat az 1996-os The Jester Race-től a 2004-es Soundtrack To Your Escape-pel bezárólag. A Sounds Of A Playground Fading Európában természetesen a Nuclear Blast gondozásában jelenik majd meg.

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anneke Van Giersbergen - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Royal Hunt - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Eric Martin - Budapest, PeCsa Music Café, 2013. március 9.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Stratovarius - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Wisdom - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.