Shock!

március 28.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Hivatalosan is kilépett a Fear Factoryből Burton C. Bell

Otthagyta a Fear Factory sorait Burton C. Bell. Az énekes az elmúlt évek perei után minden motivációját elveszítette a zenekarral kapcsolatban.

0929burt

Az utóbbi hetek előzményei fényében aligha lep meg bárkit is, hogy hivatalosan is kilépett a Fear Factory soraiból Burton C. Bell. Az énekes hivatalos nyilatkozatban indokolta döntését. „Visszahúzódó ember vagyok, szeretem megtartani magamnak és a szeretteimnek a személyes ügyeimet", írta. „Csakis átgondoltan teszek nyilvános nyilatkozatokat, sosem térek el az igazságtól, még annak ellenére sem, hogy a zenekar korábbi és jelenlegi tagjai részéről sorozatosak az őszintétlen kijelentések és megalapozatlan vádaskodások. Ilyen mérgező drámázásokban nem kívánok részt venni. Az elmúlt néhány év mélységesen gyötrelmesnek bizonyult: a zenekar említett tagjai a maguk aljas, megtévesztő cselekedeteivel megölték bennem a szenvedélyt. Kapzsiságuk egyenes következményeként ezek hárman keresztülrángattak az igazságtalan igazságszolgáltatási rendszeren, és a jogi eljárás pénzügyi szempontból teljesen felőrölt. Végül pedig ez a három tag rátette a kezét a fő megélhetési forrásomra is. Ugyanakkor soha nem vehetik el tőlem az elmúlt harminc év örökségét, amikor én voltam a gépezet dobogó szíve. Ezt a zenekar egyetlen másik tagja – sem múltbeli, sem jelenlegi – sem mondhatja el magáról."

Burton ezután kifejti: mivel részéről odalett a bizalom és a megbecsülés korábbi zenésztársai iránt, végül úgy döntött, hogy távozik a Fear Factory soraiból, a jövőben pedig az Ascension Of The Watchersre, illetve egyéb projektjeire kíván majd koncentrálni. „Nagyon büszke vagyok a legújabb, Apocrypha című lemezünkre", írja a frontember. „Igazán katartikus művészi utazást jelentett megírni és felvenni az albumot, amely ismét felszította bennem a szenvedélyt a dalszerzés iránt: a zeném ismét virágzásnak indult, a lelkem újra szárnyra kelt, így megmenekültem a pokolból, amely elnyelte a mindennapjaim jelentős részét. Tehetséges, velem rokon lelkekkel dolgozhattam inspiráló, támogató és kölcsönös tiszteleten alapuló környezetben – ezt pedig már nagyon régóta hiányoltam."

Burton, illetve a Fear Factory klasszikus felállásának három hangszerese, Dino Cazares gitáros, Christian Olde Wolbers basszer – egy időben gitáros – és Raymond Herrera dobos az utóbbi években hosszas jogi csatározásba bonyolódtak, amely teljesen megbénította a csapat működését. A név végül Cazaresé lett, aki hamarosan piacra dobja a már három éve elkészült, új stúdióalbumot.

 

Hozzászólások 

 
#14 Dead again 2020-10-01 17:41
RobertThorn tökéletesen megfogalmazta azt, amit gondolok. Nagyon szomorú vagyok. Remélem az album tényleg jó lesz.
Idézet
 
 
#13 miso 2020-10-01 07:01
Szomorú, elkeserítő ez az egész.
Pedig a Genexus számomra a Digimortal óta messze a legjobb lemezük lett, nagyon vártam az új kiadványokat.

Szerencsére bőven van mit hallgatni tőlük, de sajnálom hogy a kapzsiság ennyire tönkretehet jó dolgokat.
Idézet
 
 
#12 Venomádi 2020-09-29 20:33
Egy újabb kamaszkori kedvenc...
Jól is van ez így sajnos. Már egy ideje önismétlőek, illetve a majdani sokadik összeborulásnak se jósolnék semmi jót, tekintve a korukat, meg azt hogy már elmondták amit el kellett. És igen, Bell nélkül én se tudnám elképzelni, úgy ahogy a Cathedralt sem Lee Dorrian nélkül, hiába egyik se számít jó énekesnek.
Idézet
 
 
#11 shmonsta 2020-09-29 18:20
Expiration Date. Nagyon sajnálom, az egyik meghatározó zenei hatásom, de abszolút megértem Burton döntését. Van zenekar, ami tud új énekessel működni, a FF nem ilyen. Szomorú, hogy egy ilyen klasszikus zenekar ideág jutott :(
Idézet
 
 
#10 Zoli 2020-09-29 18:12
Mindig szomorú vagyok amikor egy alap énekesnek kell otthagyni egy bandát. A Fear Factory első 2 lemeze és még utána több más anyaguk is óriási hatással volt a metal világára.
Hát ez van. Örülök hogy láthattam őket 96-ban a Pecsaban és találkoztam is velük.
Idézet
 
 
#9 Max Damage 2020-09-29 12:14
A Carmageddon játék hangulatát az ő zenéjük adta meg. :)
Idézet
 
 
#8 őstulok 2020-09-29 09:50
Én azt hittem ezek már rég feloszlottak, csak néha koncerteznek egyet.
Idézet
 
 
#7 necromedve 2020-09-29 09:40
Idézet - RobertThorn:
Jó, ez mondjuk igen. MÉG lehetséges. MÉG van rá esélyük, hogy a sztori ne úgy fejeződjön be, mint a Panteránál. Majd meglátjuk mi lesz mondjuk 10 év múlva. De így, ahogy most vannak, úgy tényleg nincs értelme csinálni. :(


Úgy már nem fog, a Pantera tagjai nem pereskedtek egymással éveken át, mialatt középszerű lemezeket adtak ki. Amilyen formában Dino van, 10 év múlva nem tudom, él-e még, már most is 54 éves, de ilyen alkattal sokat nem jósolok neki... Ha elviszi valami infarktus, aztán jön a reunion 60-as fazonokkal, az megint érdekesen venné ki magát egy "modern" metalt játszó társulatnál.

Ebből a sztoriból sajna kizárólag az ügyvédek jöttek ki jól, rajtuk kívül se a rajongók, se a zenészek (ők is csak rosszul, meg kevésbé rosszul). Szomorú látni, mert nálam is komoly ízlésformáló zenekar státuszban vannak.
Idézet
 
 
#6 RobertThorn 2020-09-29 08:42
Idézet - Kormorán:
Lesz itt még reunion gyerekek, nem kell félni :)


Jó, ez mondjuk igen. MÉG lehetséges. MÉG van rá esélyük, hogy a sztori ne úgy fejeződjön be, mint a Panteránál. Majd meglátjuk mi lesz mondjuk 10 év múlva. De így, ahogy most vannak, úgy tényleg nincs értelme csinálni. :(
Idézet
 
 
#5 Kormorán 2020-09-29 08:21
Lesz itt még reunion gyerekek, nem kell félni :)
Idézet
 
 
#4 kornel 2020-09-29 07:53
Ami a Digimortal utáni időszaktól lezajlott itt,azt minősíteni se lehet.Legalábbis a külső szemlélő számára nehezen értelmezhető.Dino sose tűnt egyszerű esetnek,de a többiek is kitettek magukért.Számomra zeneileg se nagyon voltak formában az utóbbi x anyagon.Már a Digi-től kezdve elég elcsépeltté vált az a formula,ami hozzájuk köthető és ami nagyon régen még izgalmas volt.
Idézet
 
 
#3 Chris92 2020-09-29 07:39
Szomorú és méltatlan befejezés, szerintem nincs értelme nélküle folytatni. Legalább az az elkészült nagylemez legyen jó.
Idézet
 
 
#2 Never79 2020-09-29 06:22
Dicstelen vég
Idézet
 
 
#1 RobertThorn 2020-09-29 05:51
"Ugyanakkor soha nem vehetik el tőlem az elmúlt harminc év örökségét, amikor én voltam a gépezet dobogó szíve. Ezt a zenekar egyetlen másik tagja – sem múltbeli, sem jelenlegi – sem mondhatja el magáról"

És bizony nagyon igaza van. Én nem hiszem, hogy akarom ezt a zenekart valaha is más énekessel hallani (akkor sem, ha tudom hogy BCB kriminálisan szar élőben). Nincs mit vitatni ezen a nyilatkozaton.
Nagyon sajnálom, mert életem/zenei ízlésem egyik legfontosabb/legkaraktereseb b bandája volt, és mindig reménykedtem, hogy azért összeszedik magukat valahogy, de így (hivatalosan) Burton nélkül ez nem érdekes már többé. Ebben az úgynevezett New Machineben tényleg mindig is Burton volt a 'Soul'.

Én már csak annyit kívánok, hogy amikor kijön az az új lemez, akkor érezzek valami hasonlóan klassz és bikaerős nosztalgikus feelinget, mint most legutóbb a Static-X albumnál, és akkor legalább nyugodt szívvel teljesíthetem magamban a zenekar temetését. :(
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Sting - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 30.

 

K3 - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

A Life Divided - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Orphaned Land - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2006. április 25.

 

Wackor - Budapest, Kultiplex, 2005. október 8.