Shock!

április 20.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Hivatalos: Chris Cornell öngyilkos lett

0116cornellHivatalosan is megerősítették, amit csütörtök délután még csak sajtóértesülésekben rebesgettek: valóban önkezével vetett véget életének Chris Cornell. A Soundgarden énekes/gitárosa 52 éves volt.

A michigani Wayne megyei orvosszakértői illetékesek hivatalosan is közzétették, hogy a Soundgarden tragikus hirtelenséggel elhunyt frontembere, Chris Cornell öngyilkosságot követett el. Az Associated Pressnek és számos egyéb orgánumnak kiküldött nyilatkozat szerint Cornell felakasztotta magát, ám további információkkal egyelőre nem tudnak szolgálni az eset körülményeiről. Maga a vizsgálat sem teljes még, a toxikológiai eredményekre például még várni kell.

A TMZ pár órával ezelőtt elérte Cornell özvegyét, Vickyt, aki a Soundgarden teltházas, szerdai detroiti koncertjének beállása alatt beszélt az 52 éves énekessel. Közlése szerint semmi sem utalt arra, hogy férjének egyáltalán rossz kedve lenne, pláne nem öngyilkos hangulatokról. Cornell a koncert előtt még a fellépés helyszínéről, a Fox Theaterről is közölt egy fotót a Twitteren, és maga a buli is remekül sikerült. Chrisről az a kép élt a köztudatban, hogy problémáit hosszú évek óta maga mögött hagyta: feleségével együtt harmonikus házasságban nevelték gyermekeiket, és zenei karrierjét illetően is tele volt tervekkel.

Korábbi rendőrségi közlések szerint Cornellék egyik családi barátja volt az, aki Vicky kérésére ellenőrizte, mi történt az énekessel, aki a szállodából már nem válaszolt felesége üzeneteire. Az illető elment a szállodába, ott pedig a lakosztály fürdőszobájának padlóján találta meg Cornellt, akit nem tudott magához téríteni. A rendőrség ezután kiszállt a helyszínre, és ott helyben megállapították, hogy az énekes elhunyt. Több detroiti újságíró rendőrségi forrásokból, de nem hivatalosan már magyar idő szerint kora délután is úgy értesült, hogy Christ valamivel a nyaka köré tekeredve találták meg a fürdőszobában – eszerint valóban így történt.

Chris Cornellről hamarosan a Shock! szerkesztősége is megemlékezik egy személyesebb hangvételű összeállításban.

 

Hozzászólások 

 
+14 #7 Szőlő 2017-05-19 11:18
Borzalmas. Ne ítéljünk felette. Örüljünk, mennyi kedves órát adott nekünk. Természetesen, fáj a hiánya. Nem tudjuk, milyen harc volt benne. Pusztító erő a vesztesége. El kell fogadnunk....
Isten veled Chris.
Idézet
 
 
+11 #6 Codename333 2017-05-19 04:01
Érthetetlen ez az egész. Bár ha jól sejtem egy kisebb ám annál fontosabb részlet még hiányzik.....nagyeszű pályafutás,csod ás család és akkor véget vet mindennek...elgondolkodtató azért h valóban nem számít ha mindened meg van...ha az az egy "valami" hiányzik neked ami a világot jelenti akkor semmi más nem számít.Kiváncsian várom a további fejleményeket.
Idézet
 
 
+15 #5 zoli 2017-05-18 23:08
Ez elviselhetetlen . Még egy ilyen hang nem lesz soha többé...
Idézet
 
 
+33 #4 Zsolti 2017-05-18 21:38
Nem lehet, hogy ugyanaz volt, mint Michale Hutchence és David Carradine esetében? Közös pont a hotelszoba is.
Arról nem is beszélve, hogy még aznap se sejtette senki, hogy ilyesmire készül. Egy sikeres koncert után, turné közben, tele tervekkel...

Kurvára sajnálom, hihetetlen tehetség volt énekesként-dalszerzőként egyaránt. :((

Cobain, Staley, most Chris...
Szegény Vedder sose gondolta volna, milyen többletjelentés t kap majd, hogy "I'm still alive" :((
Idézet
 
 
+29 #3 RobertThorn 2017-05-18 21:37
Volt régebben egy interjú, ahol Chris arról beszélt, hogy a depressziós zenéknek igazából azért van hasznuk/létjogosultságu k, mert a befogadó tulajdonképpen hamar rájöhet, hogy a magánya, gondja-baja nem egyedi, mert mindjárt egy számára fontos ember - az épp általa hallgatott énekes - is pont azzal a problémával bajlódik. S mivel így már ezzel egy közösségbe tartozik, ezért valamelyest meg is tud majd nyugodni, elvégre joggal érezheti azt, hogy 'nem csak engem, és csak engem sújt a sors ezzel'.
És ezzel a gondolattal nagyon nagyon a fején találta a szöget. Épp ezért annyira rettenetesen szomorú dolog, hogy pont ez az ember (aki így távolról nézve is legalább annyira hihetetlenül mély, gondolkodó és érzékeny volt, mint amennyire tehetséges) nem kapott lelki támaszt senki mástól/tőlünk, vagy legalábbis ő nem érezte úgy, hogy amit kap, az neki elég lenne. Pedig azok a rajongók ott Detroitban igazán tényleg mindent megtettek :(
Borzasztó torokszorító ezeket a youtube videókat nézni erről az utolsó koncertről. :(
Idézet
 
 
+17 #2 george 2017-05-18 21:29
Valahogy hihetetlen,hogy valaki a turné kellős közepén(állitól ag tele film és zenei tervekkel) egy jól sikerült koncertet ad,majd felköti magát....vagy borzalmas viharok voltak a lelkében és ettől elfogyott,vagy valamit baszottul eltitkolnak(még )előttünk...sajnos érdemben már mindegy is...óriási veszteség a zeneszeretők számára...:(:(:(
Idézet
 
 
+22 #1 MV 2017-05-18 21:04
Sosem lehet tudni, mi lakozik sokak lelkében és ha belelátnánk pár ember fejébe, sok esetben megdöbbennénk. De három tizenéves gyereket és egy feleséget így átverni a palánkon... Egy egészséges ember ilyet nem tesz. Ha igen, akkor az a legaljasabb dolog a világon... Nagyon sajnálom a családját és mindenki hozzátartozóját , aki hasonló cipőben jár.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Treatment - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Orphaned Land - Budapest, Club 202, 2013. október 4.

 

Jeff Loomis - Budapest, Dürer Kert, 2012. november 11.

 

Paul Gilbert - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 29.

 

Muse - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 15.

 

Whitesnake Tribute Band - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. május 4.