Shock!

április 26.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Hivatalos: alkoholmérgezés végzett Jani Lane-nel

A TMZ bulvárportál értesülései szerint a nemrég befejeződött rendőrségi vizsgálat megállapította a korábbi Warrant frontember, Jani Lane halálának okát: az augusztus 11-én holtan talált egykori rocksztár alkoholmérgezés következtében hunyt el.

A Los Angeles megyei halottkém hivatalos jelentése szerint a 47 évesen elhunyt Jani Lane-nel akut alkoholmérgezés végzett abban a Woodland Hills-i motelben, ahol ráleltek. Mindez nem meglepő, hiszen az egykori Warrant énekes holtteste mellett vodkát és gyógyszereket találtak. Lane hosszú évek óta súlyos alkohol- és abból fakadó súlyproblémákkal küzdött, gondjait a tengerentúli bulvármédia is alaposan dokumentálta.

Lane a Warrant élén a '80-as évek végének egyik legfelkapottabb MTV-s rocksztárja volt. A csapat az 1988-as Dirty Rotten Filthy Stinking Rich lemez Heaven című balladájával vált platinalemezes előadóvá, az 1990-es Cherry Pie-jal pedig megfejelték sikereiket: ez a lemez csak az Egyesült Államokban több mint 2 millió példányban kelt el. A grunge-korszakban a Warrantnek is leáldozott, de az 1992-es, elődeinél fémesebb Dog Eat Doggal karrierjük talán legerősebb produktumát tették le az asztalra, és az 1995-ös Ultraphobic miatt sem kellett szégyenkezniük. Az ezt követő 1996-os Belly To Belly már semmiféle visszhangra nem talált, a zenekar ezután hakniturnékkal tartotta el magát, az évek során masszív alkoholistává vált Lane pedig 2004-ben végül otthagyta társait. A csapat a Jamie St. Jamesszel felvett Born Again album után, 2008-ban visszahívta, ám a kollaborációt – elsősorban az énekes állapota miatt – végül mindössze hat hónap után lefújták. A Warrant idén tavasszal Robert Masonnel adta ki új anyagát, a Rockaholicot.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Winery Dogs - Budapest, Barba Negra Music Club, 2016. február 17.

 

Anthrax - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Uriah Heep - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. szeptember 21.

 

Testament - Budapest, Zöld Pardon, 2013. június 24.

 

Jeff Loomis - Budapest, Dürer Kert, 2012. november 11.

 

Die Krupps - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.