Shock!

május 02.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Higgadt, bluesosan bizarr énekesnős lemezt készít Devin Townsend

0211devinCasualties Of Cool névre hallgat Devin Townsend következő projektje, amelyet a kanadai multihangszeres dalszerző/producer nyugisnak, bizarrnak és kissé vintage beütésűnek ígér. A lemez még valamikor idén kijön.

„Ha valaki alig ismeri a munkásságomat, de hallotta a Liberationt vagy pár dalt az Epicloudról, és bejött neki a zene, na, az utálni fogja a Casualtiest!”, mondta Devin a BluntMagnek az anyagról. „Ez az album tényleg a szöges ellentéte lesz mindannak, amit az Epicloud képviselt, éppúgy, mint ahogy a Ghost is pont a Deconstruction ellenpólusát képviselte. Ez egy furcsa, sötét, nem gonosz, de a gonoszság peremén egyensúlyozó, bluesos, Johnny Casht idézően különös, csendes folk album. De én imádom. Ez az a lemezem az utóbbi tíz-tizenöt évből, amire tényleg azt mondhatom, hogy azt mutatja meg, hol tartok éppen most. A többi is megállt a lábán, de mindegyiknek volt valami feladata: mondani, bizonyítani akartam velük valamit, netán a múltra vonatkozó kijelentéseket tenni, ilyesmi… A Casualtiesnél azonban nem volt semmiféle nyomás, senki sem szólt bele, mit csináljak, és nem is mutattam meg senkinek: akkor fejlődött ki, amikor nem is igazán gondolkodtam rajta. Kibaszott nagyszerű lett, és noha nagyon régóta nem szívtam már füvet, nem tudom elképzelni, hogy ne lenne csodálatos hallgatni, miközben szívsz!”

Devin saját kiadásban, egy három hónapos crowdfunding-kampány segítségével készül megcsinálni és megjelentetni az anyagot, amely nem az ő neve alatt jön ki, hanem Casualties Of Coolként. A projekt másik oszlopa a vancouveri Ché Aimee Dorval énekesnő, akinek a hangját már a Ki albumon is hallhattuk. „Azt akarom, hogy ez a lemez olyasmi legyen, amit csendben, egyedül, az éjszaka közepén hallgatsz meg, amikor odakint világít a jó öreg telihold. Akkor tökéletesen működik majd”, mondja Devin.

A megjelenés még valamikor idén várható.

 

Hozzászólások 

 
#3 frincs 2014-02-12 22:57
Azért Ziltoid sem csak arra ügyel, hogy jó énekesnők vegyék körül, hanem, hogy mint nők is vonzóak legyenek. Lásd fent, ill. Anneke, Floor. Van ízlése, és elég változatos... Persze ezt már a zenéiből is tudjuk rég. :-)
Csak aztán nehogy teleszórja a világot űrlénycsemetékk el...

(Mellesleg kb. az Epicloud megjelenése idején is mondta már erről a lemezről, hogy nagyjából kész, úh. most kivételesen nem siet annyira.)
Idézet
 
 
#2 queensryche999 2014-02-12 02:24
Várós.
Idézet
 
 
+2 #1 Myth 2014-02-11 12:14
Ha a Ki atmoszférikus szellemében születik (lásd Trainfire), szinte kizárt dolog hogy rossz lesz
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

King 810 - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Nickelback - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. november 8.

 

Lillian Axe - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Voivod - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Symphony X - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

ZZ Top - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2009. október 15.