Shock!

április 18.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Hetfield az új Metallicáról: „Meggyőződésem, hogy a fejlődés a cél, és mi fejlődünk is”

0821met1November 18-án jelenik meg a Metallica új nagylemeze, a Hardwired… To Self-Destruct, amelyről most újabb információkat árult el egy rádióinterjúban James Hetfield énekes/gitáros. Mint kiderült, a zenekar bizonyosan nem ismétli önmagát az albumon, amelyen egyébként még mindig el kell végezni néhány utolsó simítást.

„A Hardwired volt az utolsó szám, amit megírtunk a lemezhez, így afféle összefoglalásnak tekinthető érzésvilágra, szövegileg és az alapötletét tekintve is”, mondta a philadelphiai 93.3 WMMR rádiónak Hetfield az új single-ről. „Viszont mindenképpen a lemez rövidebb dalai közé tartozik. Köztudott, hogy hosszú dalokat írunk, de ezen az albumon is akad most néhány rövidebb. Változatos az anyag, amit fontosnak tartunk: szeretjük a gyors dalokat, de a középtempósakat is, meg mindent, ami ezek között van…” Éppen ezért lett dupla az album. „Ahogy mondtam, vannak hosszú nóták is, és mivel tizenkét számot hozunk ki, úgy szólt a legjobban a végeredmény, ha két részre bontjuk. A cél az, hogy nagyszerűen szóljon, ezért mindig a lehető legjobb megoldást választjuk.”

Talán hihetetlen, de hiába van hátra alig több mint két hónap a megjelenésig, a zenekar még mindig nem készült el teljesen a lemezzel, apróságokon most is melóznak. „Nyugodtan hívhat minket bárki maximalistának, azok is vagyunk, de akkor is mindig van valami… Jaj, ez kicsit túl hosszú, vágjunk belőle, legyen ütősebb, satöbbi… Mesteremberek vagyunk, haver. Olyan erősre, hatásosra akarjuk faragni a lemezt, amennyire csak lehetséges, és ehhez az kell, hogy az utolsó percig foglalkozzunk vele, még akkor is, amikor már minden menetkész. Valamin mindig gondolkodunk. De ha a dalokat nézzük, már minden szempontból megvagyunk. Már csak a borítón meg itt-ott pár apróságon dolgozunk.”

Ha hihetünk Hetfieldnek, a Hardwired… To Self-Destruct ismét hoz majd valami újat. „Meggyőződésem, hogy a fejlődés a cél, és mi fejlődünk is. De én aztán biztosan nem fogom bírálni azokat, akik előadóként a saját fejük után mennek, és mondjuk minden egyes alkalommal ugyanazt az albumot szállítják le. Ha te ebben lelsz élvezetet, és biztonsági játékot játszol, az is tök jó: a megbízhatóság. Akármi is jön ki a kezed alól, bizonyosan lesz benne valami jó. De mi amolyan felfedezők vagyunk, szeretünk mindig valami mást kipróbálni, tágítani a határokat. Mindig így nézzük a lehetőségeket is: mi lesz a következő kalandunk? És ezek a kalandok valahogy mindig jönnek is maguktól, akár a menedzsment kap ajánlatokat, akár másképp. Mindig jön valami, ami megtetszik, aminek állunk elébe. Szeretünk elsőként csinálni dolgokat, bár persze voltak olyan elsőzéseink, amik nem igazán jöttek be, meg olyanok is, amik majdnem kinyírtak bennünket üzletileg meg máshogy… Bizonyos filmek például! De akkor is benne vagyunk, hogy új dolgokat próbáljunk ki, aminek örülnek a rajongók. Mert én meg annak örülök, ha ők örülnek.”

Persze a Metallica is tudja, hogy az ő szintjükön lehetetlen olyat csinálni, amivel mindenki elégedett. „A neten ma is állandó téma, hogy eladtuk magunkat: ott vannak a gyűlölködők, meg azok, akik haragszanak a világra… Van valami sérelmük tíz évvel ezelőttről, és azt most az új lemezen élik ki, amit még csak nem is hallottak. Mi erre mindig azt mondjuk: ez nem zenei kritika, csak dühös valaki, és ki kell eresztenie a feszültséget. Vagyis leszarjuk az ilyesmit. Nekünk tetszik, amit csinálunk, ezért is csináljuk. Olyan zenét játszunk, amilyet hallani akarunk. Ez ennyire egyszerű. Mindenki kritizálhatja a zenénket, ahogy csak akarja, de akkor is csak azt fogjuk csinálni, amit helyesnek érzünk.

Az új Metallica-album az alábbi számokat rejti majd:

Első CD
01. Hardwired
02. Atlas, Rise!
03. Now That We're Dead
04. Moth Into Flame
05. Am I Savage?
06. Halo On Fire

metallica_cMásodik CD
01. Confusion
02. Dream No More
03. ManUNkind
04. Here Comes Revenge
05. Murder One
06. Spit Out The Bone

Harmadik CD (csak a deluxe kiadásban)
01. Lords Of Summer
02. Riff Charge (Riff Origins)
03. N.W.O.B.H.M. A.T.M. (Riff Origins)
04. Tin Shot (Riff Origins)
05. Plow (Riff Origins)
06. Sawblade (Riff Origins)
07. RIP (Riff Origins)
08. Lima (Riff Origins)
09. 91 (Riff Origins)
10. MTO (Riff Origins)
11. RL72 (Riff Origins)
12. Frankenstein (Riff Origins)
13. CHI (Riff Origins)
14. X Dust (Riff Origins)

A lemez az első lesz a sorban, amelyet már tokkal-vonóval együtt a Metallica saját kiadója, a Blackened Recordings gondoz.

 

Hozzászólások 

 
#20 Blekk 2016-09-16 21:35
Idézet - Tulus:
A Load egy nagyon jó lemez volt, még a hossza ellenére is.
Ez sajnos nem mondható el mondjuk a Death Magnetic-ról, vagy a Stangerról.

Az új lemez viszont jó lesz. Ebben biztos vagyok.


Áruld már el, h mi a tököm baj van a DM-el??? Egy kibaszott nagy album! Minden megvan benne, ami kell! Én a mai napig nem untam meg. Rohadtul nem értem azokat, akik még a DM-et is szapulják! Hát mi a faszom kell nektek!???
A Load ezért szar, a Reload azért, a AJFA amazért, a ST Anger másért, Kill után eladták magukat, Black szar, stb. Rohadjak meg, ha értem! Mint a rossz fürdőskurvák, akiknek semmi sem jó!
Idézet
 
 
+1 #19 Horváth Attila 2016-09-16 19:54
Nem vagyok népnevelő, mindenki azt gondol azokról az anyagokról, amit akar. Én azt, amit leírtam, te meg szintén. Másnak látjuk, mert megosztó anyagok voltak, és ezek szerint ma is azok. Szerintem, ha ezekkel a lemezekkel kezdték volna pályafutásukat, nem vitatkoznánk...
Idézet
 
 
-3 #18 Bakk-Dávid László 2016-09-16 19:28
Idézet - Horváth Attila:
számodra és még 1-2 millió ember számára, talán...
viszont sokkal többeknek, bizony, megszépült az az éra

Mert 500 millió Elvis rajongó nem tévedhet, ugye? Nem a gagyi körítés vagy Lars ostobaságai miatt tévút az az éra, hanem a se íze, se bűze nyavajgástól. (Lemezenként 2-2 dal kivételével.)

Hard rock, blues már megvolt, igen, most legyen country! Vagy mese lemez! Ha már egyszer azt a programadó, releváció értékű nevet választották, hogy Metallica, miért ne!
Dehogy mondok ilyen baromságot! :D
Viszont nem értelek, miért olyan nehéz elfogadnod, hogy egyszerűen vannak, akik nem értenek egyet veled abban, hogy milyen a Load/Reload.
Azon véleményed, mi szerint nem hűek a nevükhez, látok némi értelmet, bár nem értek egyet vele.
Idézet
 
 
+2 #17 Tulus 2016-09-16 18:57
A Load egy nagyon jó lemez volt, még a hossza ellenére is.
Ez sajnos nem mondható el mondjuk a Death Magnetic-ról, vagy a Stangerról.

Az új lemez viszont jó lesz. Ebben biztos vagyok.
Idézet
 
 
-1 #16 Bakk-Dávid László 2016-09-16 17:15
Idézet - Horváth Attila:
Idézet - nyúzted:
azt is csodálom, hogy most milyen nagy load-shit-load reneszánsz van....

Azon kevés dolgok közé tartozik az az éra, amit még az idő sem tudott megszépíteni. Egyértelmű tévút.


számodra és még 1-2 millió ember számára, talán...
viszont sokkal többeknek, bizony, megszépült az az éra, mert ebből a távlatból végre a dalokra koncentrálnak, már nem érdekli őket az a sok sallang (új zenei hatások+sokkoló image-váltás), ami körülvette a zenekart abban az időszakban. :)
Idézet
 
 
+3 #15 LiliMiciPanniSári 2016-09-16 15:07
Szerintem a megjelenés után nem foglalkoznak majd a népek ennyit a Likával mint előtte...ha mégis akkor remélem azért mert végre mindenkiszereti albumot tesznek le az asztalra és a sok duma mögött lesz valami igazán tökös izzadtság szag mentes metál album amit elejétől a végéig lehet bömböltetni mint régen a (nem írom le , hogy Master/Ride/KIll/Justice/Fekete album) mert akkor jönnek a Load Reload meg az öreg isten tudja milyen albumok imádói és leköpködnek)
Idézet
 
 
+2 #14 Horváth Attila 2016-09-16 13:10
Idézet - Szabó Gábor:
Óriási megoldást tudok [...] Ne nézd!

Kétségtelenül egyszerűbb, mint tisztességes munkát végezni a színpadon... A pingvineknek, marslakóknak meg így is jó lesz. (És megsúgom, a siketek sem nehezményezték.)
Idézet
 
 
-1 #13 Szabó Gábor 2016-09-16 12:56
Horváth Attila! Óriási megoldást tudok a nézhetetlen koncertfelvétel ekre. Ne nézd!
Idézet
 
 
+1 #12 Simple 2016-09-16 12:28
Biztos lesznek rajta ride-os részek... amikor Ulrich a lengőn játszik.
Idézet
 
 
+12 #11 danielundead 2016-09-16 09:18
Amikor először meghallgattam a dalt azt gondoltam, ez biza szög egyszerű thrash a '80-ból, de tiszta Metallica. Viszont nem mondom, hogy elsőre elgázolt, mert nem erre számítottam. Őszintén szólva nem is tudtam, hogy mire számítsak tőlük, de bármit is toltak volna ki, ugyanúgy hasonlóan "fejvakargatva" reagáltam volna le. Azóta számtalanszor kipörgettem a dalt és meglepődve konstatáltam, hogy ez jó. Egyre jobb és jobb mert érzem rajta, hogy őszinte. Próbálok odafigyelni, hogy ne állítsak irreális elvárásokat bizonyos lemezek/bandák elé főleg, ha a Metallicáról van szó akik már bőven csak szórakozásból, szórakoztatásbó l zenélnek így a pályafutásuk utolsó harmadában. Nekem speciel tetszik, nagyon is. Van egy olyan érzésem, hogy ez a lemez - ha nem is nagyon - azért sok fanyalgóra rácáfolva meglepően egyben lesz.
Megmondókapitán y voltam! Itt már nincs több dolgom. Süvítek! Sssssssss....
Idézet
 
 
-9 #10 Horváth Attila 2016-09-16 06:45
Idézet - nyúzted:
azt is csodálom, hogy most milyen nagy load-shit-load reneszánsz van....

Azon kevés dolgok közé tartozik az az éra, amit még az idő sem tudott megszépíteni. Egyértelmű tévút.

Hetfield "fejlődésétől" pedig előre fázok, mert ének területén már nagyjából 1988-ban elérte természetes képességeinek határait. Bőven elég lenne, ha tisztességesen elő tudná vezetni saját régi témáit, ugyanis nézhetetlenek a csilivili koncertfelvétel ek, hiába árasztják el velük a világot.
Idézet
 
 
+11 #9 nyúzted 2016-09-15 22:01
én azt várom, amikor majd Lars ismét előrukkol olyan kijelentéssel, hogy lesznek rajta ride-os és master-es részek , hatások is...mint annak idején 1991-ben a fekete lemez megjelenése előtt is :) mekkora nagy beetetés volt...de azt is csodálom, hogy most milyen nagy load-shit-load reneszánsz van....hogy most milyen jó az a 2 lemez, pedig annak idején érdekes mindenki ledöbbent azokon. ment a nagy fikázás és lehúzták nem is egy újságban ...hogy is van ez? :)
Idézet
 
 
+8 #8 Tulus 2016-09-15 19:08
Ilyen lelkesedéssel utoljára a Load-ot vártam 1996-ban.
Nagy volt a titokzatosság körülötte, de éreztem, hogy jó lesz.
Az igaz, hogy megdöbbentett a lemez, mert megváltozott a zene, és Jamesék is "kicsit" átalakultak, viszont az egész album nagyon is bejött.
Azért azt is hozzá kell tennem, hogy a Hardwired lemezzel ellentétben a Load-ról nem mutattak meg egy dalt sem előre. Szóval most egy kicsit "könnyebb a dolgom", mert a Hardwired dal bizony üt, és úgy érzem, hogy az új lemez nagyon jó lesz! \m/ :)
Idézet
 
 
+3 #7 BSND 2016-09-15 17:38
"Változatos az anyag, amit fontosnak tartunk: szeretjük a gyors dalokat, de a középtempósakat is, meg mindent, ami ezek között van"

Közhelyriadó!
Idézet
 
 
-1 #6 iLane 2016-09-15 16:17
Idézet - faktor69:
Bakker, nem lesz a lemezen Unforgiven IV?


Viszont lesz Am I Evil 2... Am I Savage? cimmel. :)
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Slayer - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Overkill - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Jerry Lee Lewis - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2010. október 31.

 

Beardfish - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Wendigo - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 11.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2006. április 25.