Shock!

április 30.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Hét éve halt meg Dimebag: összeállt az idei Dimebash menetrendje

Számos egyéb sztármuzsikus mellett a Dio Disciples és Rex Brown új zenekara, a Kill Devil Hill is fellép az idei Dimebash koncerten, amelyet december 14-én rendeznek a Los Angeles-i Key Clubban. Dimebag Darrellt pontosan ma hét éve, 2004. december 8-án gyilkolta meg egy elmebeteg.

Az idei Dimebash már a második lesz a sorban, főszervezője pedig a néhai Pantera és Damageplan gitáros élettársa, Rita Haney. A második fesztivál szintén a nyugat-hollywoodi Key Clubban kerül megrendezésre a Sunset Stripen december 14-én. A tavalyi speciális koncerten akkor olyan muzsikusok léptek színpadra Dimebag tiszteletére, mint Lemmy Kilmister, Dave Grohl, Joey Jordison, Kerry King és Dave Lombardo, Robb Flynn és Phil Demmel, Chuck Billy, Joey Vera vagy a Shinedown legénységének jelentős része. Idén a Dio Disciples all-star tribute bandája mellett Rex Brown és Vinny Appice új bandája, a Kill Devil Hill teszi majd tiszteletét a rangos eseményen, rajtuk kívül pedig olyan muzsikusok jelezték részvételüket, mint Glenn Hughes, Robin McAuley, Oni Logan, Sebastian Bach, Tom Morello, David Draiman, Doug Pinnick, Duff McKagan, Stephen Pearcy, Serj Tankian, John 5, Jerry Cantrell, Scott Ian, Warren DeMartini és Joey Jordison.

„Amikor elkezdtük árulni a jegyeket, még a fellépők pontos listáját sem ismertük, a koncert mégis tíz nap alatt teltházas lett", mondta az első Dimebashről Rita. „Kissé ijesztő is volt összerakni a neveket, de tudtuk, hogy Dime tiszteletére bárki azonnal igent mond és eljön majd, ha tud. Másfél-két nappal a koncert előtt még akadtak muzsikusok, akik azt sem tudták, milyen dalokban játszanak majd, de tényleg elképesztő volt, hányan mondták egyből, hogy szívesen jönnek zenélni." A tavalyi Dimebash anyagát videóra rögzítették, így valamikor a jövőben DVD-n is megjelenik majd. Az idei bevételek teljes egészében Wendy Dio alapítványát, a rák elleni küzdelmet támogató Stand Up And Shout Cancer Fundot gazdagítják majd.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Peter Gabriel - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. május 6.

 

Queensryche - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Symphony X - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.

 

Wendigo - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.

 

Watch My Dying - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.