Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Henry Rollins nem zenész, hanem egy hülye”

0312cronosCronos mester a Venomból köztudottan sok embert nem kedvel. Egy ezek közül Henry Rollins, aki annak idején elég sok rosszat leírt a Venomról híres Get In The Van könyvében. Cronos most reagált ezekre a vádakra.

Pár évvel ezelőtt magyarul, Punk a platón címmel is megjelent Henry Rollins önéletrajzi könyve, az 1994-es Get In The Van, amelynek gerincét a Black Flag legendás frontemberének korai naplójegyzetei képezték. Ezek között Henry részletesen írt egy 1986. április 2-ai trentoni koncertről is, ahol a Black Flag az akkoriban már erősen leszállóágba lépett Venom előzenekaraként játszott, és elég rendesen le is szedte a keresztvizet Cronosékról: mint írta, a brit káosz-trió értékelhetetlenül, roppant gyengén játszott, mindent a roadok csináltak helyettük, és eleve olyanok voltak, mintha a Spinal Tapet látta volna. „Szívesen játszanék gyakrabban ilyen kibaszott heavy metal-csapatokkal, mert jó móka volt lezúzni őket a színpadról. Az egész kizárólag a fényekről meg a sminkről szól. Micsoda baromság! A Venom kurva szar, nagyon szarok, egy rossz vicc az egész. Még csak meg sem izzadnak közben, és alighanem dugni sem nagyon szoktak", vont mérleget Henry a bandáról.

0312henryMitch Lafon legutóbbi podcastjében Cronos volt a vendég, így a kanadai rockrádiós megkérdezte, mi a Venom főnökének véleménye a több mint két évtizede írottakról. A mester természetesen másképp emlékszik, mint Rollins. „Hadd meséljem el az igazságot arról a buliról... Henry Rollins mamája hívott fel minket, és közölte, hogy ők a következő nagy dolog New Yorkban, rengeteg követőjük van, bla-bla-bla... Semmit sem tudtunk róla, hogy valójában egy kibaszottul névtelen kis csapatról beszélünk, akiknek persze követőik sem voltak. Amikor megérkeztünk a helyszínre, pár kibaszott kölyökkel találtuk szemben magunkat: nem tudtak játszani, még kibaszott hangszereik sem voltak, a backline-t is nekünk kellett kölcsönadnunk nekik. Kis szeretetcsomagokkal érkeztek a bulira, benne szendvicsekkel meg egy üveg narancslével. De hát azt hittük, zenészek vagytok egy zenekarban... És mindenen sírtak, mi meg folyamatosan röhögtünk rajtuk. A mamájukkal érkeztek a koncertre, aki mindenkinek beledumált a dolgaiba. A mi menedzserünkkel is leállt vitatkozni, aki erre persze azonnal elküldte a picsába. Azon nyavalygott, hogy öltözőt ígértünk nekik. Mi meg mondtuk, hogy igen, ott is van egy helyiség, benne három székkel, ez van, a koncertterem nem a miénk, és minket egyébként sem a backstage érdekel, hanem a színpad, hiszen azért vagyunk itt, hogy koncertet adjunk. Azt mondtuk: a színpad mögött ott van pár szoba, az egyikben egy vécé is akad, meg szék és asztal, ez a backstage, ez a rock'n'roll valósága. Tényleg kibaszottul behisztizett ezen."

Cronos szerint ugyanakkor maguk a Black Flag tagjai sem voltak sokkal jobbak. „Még kibaszott kölyök volt mindegyik. Amit meg Rollins írt arról, hogy állt ott és nézte a Venom koncertjét, miközben megállás nélkül röhögött a haverjaival... Amint befejezték a saját bulijukat, bepattantak a furgonjukba, aztán elhúztak. Szóval fogalmam sincs, milyen koncertet látott, de biztosan nem a Venomét. És ha elolvasod a könyvét, láthatod, hogy még a buli dátumát is rosszul adta meg... Na, hát ezért ír manapság Henry Rollins könyveket, és ezért nem játszik már zenekarban: mert nem kibaszott zenész, hanem egy hülye."

A Venom legújabb lemeze nemrég jelent meg From The Very Depths címmel.

 

Hozzászólások 

 
#20 ThreeFingerTriplet 2018-06-16 16:21
Annyira látszik, hogy kronoszka csak kitalálta ezeket, Rollins kisujjába több mondanivaló és kreativitás szorult, mint ebbe a bohócba úgy egyáltalán.
Idézet
 
 
+2 #19 AttilaMeszaros 2015-03-16 13:49
Henry Rollins egy igazi arc.... Sid Vicioust sem nevezném zenésznek, meg Balha Vilmost sem mégis generációkat neveltek fel, ez a Venomos köcsög meg csak egy képmutató buzi, sose hallgattam, ezek szerint semmit nem hagytam ki, ha ekkora gyopár az ürge
Idézet
 
 
+7 #18 Tulus 2015-03-15 22:35
"nyuszimuszi" :-D

Gyerekek, netán a blue oyster klubban vagyunk? :-D

Cronos befoghatná a pofáját. Mindenféle hülyeséget összehordott Quorthon-ról, és még neki van képe másokat pocskondiázni?

Ennyire nem megy az új Venom lemez? -.-
Idézet
 
 
+7 #17 spanom_gyurma 2015-03-15 21:44
Idézet - Bathory Gabor:
Mégis te kapod a mínuszokat, nyuszimuszi! :D


Úgy tűnik már óvodában is engedélyezett a netezés. Grat!
Idézet
 
 
-3 #16 Alfonso Cuarón 2015-03-15 21:43
Jaj, lemínuszoltak, most mi lesz, ó Egek!!!!
Most komolyan, érezzem szarul, mert te, meg az Osz János tajparéjok a piros gombra kattintottatok? :D Ugye te se gondolod komolyan, hogy ennek van bármilyen nívó-definiáló értéke?
Idézet
 
 
-30 #15 Bathory Gabor 2015-03-15 21:36
Idézet - Alfonso Cuarón:
Most is te kezded a gecizést, de semmi gond...
Ja, és ha már érdeklődtél: nincs szükségem gyógyszerre, ellenben a te frusztrációdra tényleg kéne találni valamit. Mondjuk egy sörétes puskát? XD


Mégis te kapod a mínuszokat, nyuszimuszi! :D
Idézet
 
 
+10 #14 chris576 2015-03-15 21:18
Nem tartom jó ötletnek, hogy egyáltalán bármit is lehet kommentelni a neten, (amivel alapjában véve nem is lenne semmi baj) mert csak összeugrassza az embereket. Sajnos ilyenek vagyunk, jön egy hír, pl. hogy a Metallica új lemezt ad ki és a harmadik hozzászólás után már le akarjuk mészárolni egymást! :)
Idézet
 
 
-9 #13 Alfonso Cuarón 2015-03-15 20:06
Most is te kezded a gecizést, de semmi gond...
Ja, és ha már érdeklődtél: nincs szükségem gyógyszerre, ellenben a te frusztrációdra tényleg kéne találni valamit. Mondjuk egy sörétes puskát? XD
Idézet
 
 
+5 #12 Bathory Gabor 2015-03-15 20:01
[quote name="Alfonso Cuarón"]

"...nem kéne szítani az ellentéteket..."

Idesecsém, a te szádból ez azért elég tréfásan hangzik! Vagy már nem is emlékszel az Ossian-posztos ámokfutásodra? Nem volt az olyan régen... Cavinton, mondom Cavinton.
Idézet
 
 
+23 #11 akmeddie 2015-03-15 19:57
Rollins védelmében annyit, hogy amikor ezek a sorok írodtak (1986) akkor még javában kis suhanc volt és úton-útfélen véleményezett mindenkit. Olvassatok csak bele a könyvbe. Azóta már ő is bőven felnőtt.
Idézet
 
 
+9 #10 Alfonso Cuarón 2015-03-15 19:53
Az a baj, hogy a punk/HC és a Metal testvérműfajok, nem kéne szítani az ellentéteket a két tábor között, mint ah hogy az a két hülye teszi.
Idézet
 
 
+14 #9 Venomádi 2015-03-15 19:46
Most nem fogom belinkelni az összes oldalt ahol azt olvastam, hogy ez egy nagyképű paraszt. Aztán személyesen tőle is olvastam egy-két nyilatkozatot, mint például ezt is. Most ennek a dumának hogy dugni sem szoktak, mi köze a Venomhoz vagy bármihez? Minek személyeskedik, amikor ezzel nem közölte velem, hogy miért szar bármi ami neki nem tetszik? Ez egy felszínes tapló nyilatkozat amiből semmi nem derül ki, csak a ribanckodás. Ez az egész ember az üres dumák koronázatlan királyára, Lovrekre emlékeztet.
Idézet
 
 
+13 #8 neal and jack and me 2015-03-15 17:46
hangja tényleg nem volt soha, viszont a come in and burn hatalmas lemez.
Idézet
 
 
+6 #7 Smacc 2015-03-15 17:44
Jasta említette egyik podcastjében hogy Rollins azt mondta neki nemrég hogy felhagyott a zenéléssel, pontosabban: "haven't got one musical bone left in my body".
Idézet
 
 
+6 #6 janomano 2015-03-15 16:17
Idézet - Venomádi:
Henry Rollinsról több szar dolgot hallottam mint Cronosról és ez épp elég.

Avass be légyszíves, honnan hallottál a Rollinsról szar dolgokat?
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Slipknot - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Anthrax - Budapest, Budapest Park, 2013. július 30.

 

Mátyás Attila Band - Budapest, A38, 2011. július 2.

 

Roger Waters - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 22.

 

Voivod - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Wendigo - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 11.