Shock!

április 29.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Háttal Mekkának: tizenhét év után itt a Christian Epidemic új klipje

Új videóval jelentkezett a Christian Epidemic. A klip a tavaly megjelent, Sírba szánt teremtés album egyik legfajsúlyosabb dala, a Háttal Mekkához illusztrációjaként készült.

1209cepb

„A Háttal Mekkának című dalhoz készült az új videónk. Annak ellenére, hogy a Sírba szánt teremtés album már tavaly decemberben világot látott, úgy gondoljuk, ennek a dalnak a mondanivalója nagyon sokáig aktuális lesz”, mondja a videóról a zenekar vezetője, Széles L. Zsolt. „Nem vagyunk nagy videókészítő zenekar, az elmúlt húsz év alatt ez volt a második klipforgatásunk: az első a Fájdalom koronája volt még 1999-ben. Valahogy mindig volt rá kifogásunk, hogy épp miért ne készítsünk videót: sokszor anyagi okok, sokszor pedig egyszerűen nem tudtunk időt szakítani rá. Szóval tizenhét év után forgattunk újra videóklipet, és minden pillanatát élveztük.”

A klipet a ChromeBall csapatával, illetve főszereplőként Fekete Brigittával és Nagy Adriennel készített a zenekar. „A dal és a videó témája is nagyon megosztó lehet. De hát ez a Christian Epidemic, soha nem tartottuk magunkban a véleményünket. A videó üzenete egyszerű: túl rövid az élet, hogy mások döntsenek a sorsunkról. A választáshoz mindenkinek joga van. Igyekszünk távol maradni a politikától. Úgy érezzük, egyszerűen nincs elég információja a magunkfajta egyszerű embereknek a reális véleményformálásra. A háttérben zajló események ismerete nélkül pedig nem lenne igazságos ítéletet mondani bárkik felett. Természetesen nem megkerülhető a vallás kérdése, ha rólunk van szó. A világ minden vallását azonos mértékben utasítjuk el. Nevetséges, hogy vannak országok, ahol mai napig ezerötszáz éves könyvek alapján hoznak törvényeket és ítélkeznek, vagy épp ezekre a könyvekre alapozzák az alkotmányt.”

Zsolttal készített tavaszi interjúnkat itt olvashatod.

 

Hozzászólások 

 
-4 #2 LiliMiciPanniSári 2016-10-18 18:49
művészi torna black metálra
Idézet
 
 
-18 #1 TelekiPál 2016-10-17 08:53
Elhiszem, hogy a "mondanivalója nagyon sokáig aktuális lesz", meg hogy "nagyon megosztó", de a masterizálás katasztrófa lett. Annak ellenére, hogy magyarul van egy megveszekedett szót nem értek az egészből. És ez még hagyján...
A zene idegesítően lassú, szaggatott, már-már doomos. Qrva irritáló. Fájdalom koronája gyökerekkel ez annyira megfáradt, hogy már-már nagypapás :/
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Magma Rise - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Die Krupps - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

After All - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Helloween - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Jerry Lee Lewis - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2010. október 31.

 

Whitesnake Tribute Band - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. május 4.