Shock!

április 27.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Hatalmas siker a Rolling Stones új nagylemeze

Bivalyerősen kezdett a listákon a Rolling Stones új albuma. A Hackney Diamonds az Egyesült Államokban „csak” harmadik lett, Nagy-Britanniában azonban eddig minden várakozást felülmúlt a fogadtatása.

0907stones

A Billboard-lista harmadik helyén nyitott a Rolling Stones tizennyolc év után megjelenő, saját dalokat rejtő új stúdióalbuma, a Hackney Diamonds. A lemezből 101 ezer példány talált gazdára az Egyesült Államokban a nyitóhéten, vagyis némileg kevesebb a Blink-182 eredeti felállásának visszatérését jelentő One More Time 125 ezres és Drake For All The Dogs lemezének 120 ezres fogyásánál. A helyezés rímel a két legutóbbi sorlemez, az 1997-es Bridges To Babylon és a 2005-ös A Bigger Bang eredményeire, amelyek szintén a dobogó harmadik fokára kapaszkodtak fel a tengerentúlon, utoljára jobb eredményt az 1994-es Voodoo Lounge-dzsal produkáltak Mick Jaggerék, utóbbi a maga idejében második lett. A Stones utolsó amerikai listavezető nagylemeze egyébként az 1981-es Tattoo You volt. A zenekar ugyanakkor beállított egy rekordot is az új anyaggal, ugyanis ők az első előadók a könnyűzene történetében, akiknek az 1960-as évek óta minden évtizedben készült az amerikai Top 10-be került új hangzóanyaguk.

A Hackney Diamonds a világ többi részén is tarol. A legeuforikusabban a banda hazájában, Nagy-Britanniában fogadták a lemezt, ahol több mint 72 ezer példány ment el belőle az első héten – több, mint a következő négy helyezettből összesen. Az album ezzel a tizenegyedik listavezető Stones-stúdióalbum a szigetországban: korábban csak a Beatles, Bruce Springsteen és Robbie Williams vette be ennyiszer az eladási top-pozíciót. Amennyiben a válogatásokat, koncertlemezeket és újrakiadásokat is hozzávesszük, tizennegyedszer állnak az élen, vállvetve Robbie Williamsszel, előttük pedig csak a Beatlest találjuk a sorban tizenhat listavezető kiadvánnyal.

Szintén listavezető lett a Hackney Diamonds Németországban, Ausztráliában, Belgiumban, Hollandiában, Franciaországban, Izlandon, Írországban, Norvégiában, Új-Zélandon, Svédországban és Svájcban, második Csehországban, Görögországban, Olaszországban és Spanyolországban, illetve harmadik Finnországban.

 

Hozzászólások 

 
#6 Zsolti 2023-11-03 22:17
Idézet - Lostparade:
És itt Mo-n?

Nyolcadik...
Idézet
 
 
#5 Csiba 2023-11-03 16:34
Van erre még igény!? Aggastyán korú zenészek mindenhol,mire jó ez,nem értem!
Idézet
 
 
#4 kornel 2023-11-01 00:44
Mondjuk a legtöbb Stones lemez '91,a Soundscan éra előtt jött ki,azok az adatok meg tudvalevőleg elég képlékenyek.Amúgy pont a Wiki írja,hogy csak az USA-ban vagy 60millió lemezt adtak el.A lemezenkénti adatokból meg nem jön ki ennyi.De ha ténylegesen csak 1-2xes platináik lennének,azzal is kiegyezne kb kismillió banda.A best-selling előadók között meg a 200milliós ligában játszik a Stones.De nincs jelentősége,csa k az említettek közül 1edül a Zep előzi őket.Ja,hogy mindnek kevesebb lemeze van.Bocs.
Idézet
 
 
#3 Rcooley 2023-10-31 14:06
Érdekes, hogy amig állítólag ők a "The Greatest Rock and Roll Band in the World" és ennek megfelelően masszív stadionbanda már ezer éve, addig a lemezeladásaik nem annyira kiemelkedőek, főleg a legnagyobb piacnak számító USA-ban. Legsikeresebb albumaik is csak 1-2 szeres platinák, meg 81-ben voltak utoljára listaelsők? Ez elég gyér egy Guns n' Roseshoz, Metallicához, Led Zeppelinhez, Aerosmithez, Bon Jovihoz, AC/DC-hez, stb mérten.
Csak mint érdekesség mondom, sok jelentősége nincs.
Idézet
 
 
#2 Lostparade 2023-10-31 09:56
És itt Mo-n?
Idézet
 
 
#1 frontiers 2023-10-31 08:45
Számomra ez azt bizonyitja, hogy nem az igény veszett ki az emberekből az igényes zenére, hanem az igényes zene veszett ki a zenéből.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Slayer - Tokaj, Hegyalja Fesztivál, 2011. július 15.

 

Psychotic Waltz - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Paul Gilbert - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 29.

 

Watch My Dying - Gödöllő, Trafó, 2003. május 23.

 

Wackor - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.

 

Wackor - Budapest, Wigwam, 2005. március 18.