Shock!

április 26.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Harris: újabb tíz év már biztosan nincs az Iron Maidenben

Az Iron Maiden az utóbbi nagyjából tíz évben minden album és kis túlzással minden nagy turné előtt meglebegteti, hogy talán az lesz az utolsó, így az ilyen irányú megnyilvánulásaikat már nem is igazán veszi komolyan senki, most azonban Steve Harris basszer egy friss interjúban arra célzott: a csapat tagjai érzik a bőrükön a kort, és öt év biztos van még bennük, tíz azonban már nem feltétlenül.

„Nem tudom, hogy érdemes-e további tíz évről beszélni", mondta Harris a The Quietusnak. „Úgy gondolom, egy újabb ötéves periódus még biztosan van a zenekarban, de nehéz ezt megmondani... Ahogy öregszel, úgy lesz egyre nehezebb magadat karban és formában tartani. Állati keményen dolgozunk ezen. Eladnánk magunkat és mindenki mást is, ha nem így tennénk, szóval ügyelünk magunkra. De a dolog egyre keményebb. Már nem is nagyon focizom például, mert annyi hátproblémám volt, hogy csak egy-két meccs fér bele itt-ott. Sajnos már öt éve nem játszottam végig egy teljes idényt, és nagyon hiányzik is a dolog, de döntenem kellett. Teniszezni viszont ma is sokat szoktam." Az Iron Maiden legidősebb tagja a 61 éves Nicko McBrain dobos. Steve Harris 56, Janick Gers, Adrian Smith és Dave Murray 55-55, Bruce Dickinson 54 éves.

Ami a nemrég kiadott British Lion szólólemezt illeti, Steve még nem tudja, indul-e turnéra az anyag kapcsán, az azonban biztos, hogy a Maiden már több európai turnéállomást is bejelentett a jövő nyárra.

 

Hozzászólások 

 
+4 #1 BSND 2012-10-16 15:40
Hát igen, én még kábé egy sorlemezt saccolok a csapat részéről 2014-ben, aztán talán még egy retrókör (No Prayer/Fear/X Factor/Virtual XI), aztán gigászi búcsúturné.

Szomorú, de tényleg inkább tegyék le a lantot, mint hogy méltatlanná váljon az élő produkció ahhoz a magas színvonalhoz, amit eddig megszoktunk tőlük.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Deep Purple - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. február 17.

 

K3 - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Accept - Budapest, Club 202, 2011. február 2.

 

Stratovarius - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Stuck Mojo - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 2.