Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Hallgasd meg Lombardo és Patton Dead Cross-lemezét!

Pénteken jelenik meg a Dead Cross első lemeze, és mint azt mára bizonyára mindenki megjegyezte, az agresszív hardcore/punkot toló zenekarban Dave Lombardo a főnök, a frontember pedig Mike Patton. Az album most teljes egészében végighallgatható.

0505deadcross

Augusztus 4-én, Mike Patton Ipecac kiadójánál jelenik meg a Dead Cross első, a zenekar nevét viselő nagylemeze. A csapat két további tagja a nagyágyúk, azaz Patton és Dave Lombardo dobos mellett Justin Pearson basszusgitáros (The Locust, Retox, Head Wound City) és Michael Crain dobos (Retox, Festival Of Dead Deer). A Dead Cross eredetileg Gabe Serbian énekessel dolgozott, az ő helyére érkezett tavaly Patton, a lemez producere pedig Ross Robinson volt. Érdekesség ugyanakkor, hogy mivel a banda Serbiannel már felvette egyszer a dalokat, Patton éneksávjaihoz Robinsonnak már nem volt köze, Mike simán csak újból felénekelte a számokat a saját elképzelései mentén.

„Dave írt egy üzenetet, hogy csatlakozzak hozzájuk, én meg: mi, hogy én? Hmmm...", mondta belépéséről Mike a Rolling Stone-nak. „Nagyjából fél percet gondolkodtam a dolgon, aztán szarkasztikusan annyit válaszoltam: persze, meg tudom csinálni, de biztos, hogy engem akartok? Dave meg azt felelte, hogy én lennék az áloménekesük. Innentől kezdve már tényleg csak logisztika kérdése volt minden. Úgy döntöttem, hogy otthon, a pincestúdiómban veszem fel a témákat, ami passzol is a zenéhez, hiszen nem szabad, hogy túl polírozott legyen. Maga a lemez pedig számomra amolyan tradicionális hardcore-album. Nagyon lényegretörő, direkt és zsigeri. Itt nem játszom billentyűs hangszereken, nincsenek samplerek vagy nagyzenekari megoldások, csak annyi a lényeg, hogy mindent bele. Bizonyos tekintetben azokra a zenékre emlékeztet, amiken mindannyian felnőttünk annak idején: az Accüsedre, a Deep Woundra vagy a Siege-re, amik brutálisak, kompromisszum-mentesek és csak a lényegre szorítkoztak. Ismét nekiálltam hallgatni ezeket a zenekarokat, mielőtt ez az egész összejött, így ismét ott volt a vérkeringésemben ez a stílus, így végre lehetőségem nyílt felvenni egy albumot, ami olyan hatást kelt, mintha belevágnának egy ceruzát a szemedbe!"

„Maga a lemez mindössze 28 perces, és az ebben a vicces, hogy a Reign In Blood 29 perces volt", tette hozzá mindehhez Dave. „Ebben a lemezben is iszonyatos mennyiségű düh és frusztráció gyűlt össze, és ezt a dobolásomban is hallani. Egy hardcore-lemeznek így kell összeállnia. Ez az egyik legbrutálisabb anyag, amit valaha készítettem."

A Noisey jóvoltából alább a teljes anyag meghallgatható.

 

Hozzászólások 

 
-5 #8 Reichskanzler Kohl 2017-08-03 16:16
hallgassa a faszom!
Idézet
 
 
#7 faktor69 2017-08-02 07:22
Ez tök rendben van szerintem. Változatos stíluskavalkád.
Kíváncsi lennék a Patton nélküli verzióra, de úgy gondolom az ő stílusa sokat hozzátett a végeredményhez.
Idézet
 
 
+3 #6 Szűcs István 2017-08-01 22:26
Működőképes zenei kísérlet, legalábbis elsőre mindenképpen hatásos ez a "caotic core", ami zsigeri és őrületes energiákat vegyít. Nagyon sok hatásból áll össze ez a zenei kompozíció, melyben megtalálható a punk, a hardcore, noise és thrash műfaj összekotyvaszto tt elegye.

Anselmo szólóalbumát nem tudnám egy lapon említeni ezzel a produktummal, mert ott az öncélú brutalitást éreztem ki leginkább, itt pedig abszolút érzem, hogy változatos dalokban gondolkodtak az alkotók. Patton magához hűen ezerféle hangon fejezi ki magát. Akár Donald kacsaként süvölt, majd hoz egy rá jellemző árnyalatnyi dallamot, aztán egyszer csak suttog, majd átvált egy keményebb hangnemre. Ez egy érdekes bemutatkozás úgymond old school módra, ami eléggé eklektikus, minden másodpercében érezni az egyéniségük lenyomatát.
Idézet
 
 
#5 NemTom 2017-08-01 20:44
Idézet - Dead again:
Őrült lehetek, de nekem ez bejön.

Első hallásra nekem is, a kérdés az, hogy van-e benne annyi, hogy többször meghallgatva is adjon élményt, ne csak az első benyomás mellbevágósága maradjon
Idézet
 
 
+1 #4 Dead again 2017-08-01 15:23
Őrült lehetek, de nekem ez bejön.
Idézet
 
 
-1 #3 Doktorúr 2017-08-01 14:35
Két akkora alaparctól mint Lombardo és Patton, sokkal többet vártam. Maradjanak a Fantomasnál inkább.
Idézet
 
 
-1 #2 én vagyok 2017-08-01 14:22
Szerintem ez így történt: Dave szólt a Patton gyereknek, hogy" figyú,gyere írjunk fos dalokat" Írtak gyorsan vagy 20-at mezekből kiválogatták a legrosszabbakat és felrakták erre a lemezre. Etalon a lemez , mégpedig olyan szempontból, hogy "a lemez ami abszolute nem hiányzik az ember életéből"
Idézet
 
 
-2 #1 Codename333 2017-08-01 09:13
háááát nem tudom....nem tűnik jobbnak mint Anselmo szóló lemeze.....unalmas ipari hentelés az egész.....
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Devin Townsend Project - Budapest, Barba Negra Music Club, 2015. március 12.

 

Anneke Van Giersbergen - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Sting - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 30.

 

Riverside - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 6.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Watch My Dying - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.