Shock!

április 18.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Hallgasd meg a Machine Head elveszett Pins And Needles dalát!

Noha már nagyban dolgozik új lemezén a Machine Head, Robb Flynn most nem egy új témát, hanem egy kiadatlan 2002 körüli demót tett közzé amolyan kuriózumként. Mint mondja, a Pins And Needles annak idején nem véletlenül maradt a fiókban…

A Pins And Needles a tíz éve megjelent, a banda feltámadását jelentő Through The Ashes Of Empires előtt íródott – ám a lemez végül más irányt vett az eredetileg tervezettnél, így nem került fel rá.

„A dal refrénriffjét Dave írta, és tágabban vizsgálva Dave volt az, aki – miután harmincöt kiadó utasított el bennünket – azt mondta: hagyjuk a picsába ezt a nótát, hagyjuk a picsába azt, hogy rádiós dalokat próbálunk írni ezeknek a barom kiadóknak, mert ő csak egy metal csapatban akar játszani. És ezeknek a szavaknak megvolt a maguk hatása…”, idézi fel a körülményeket Robb Flynn, aki a mai napig nem elégedett a most bemutatott számmal. „Tudom, hogy annak idején vadul panaszkodtam, milyen szar ez a nóta, és most, tíz év óta először meghallgatva is kibaszott szörnyűnek tűnik. A legrosszabb dalok egyike, amit valaha írtam, amennyiben az éneket nézzük… A zene mindig is tetszett, és fel is használtam 2005-ben a Roadrunner United lemezhez. Eredetileg Brock énekelte volna a 36 Crazyfistsből, de ő sem teljesített benne sokkal jobban, mint én, szóval kirúgtam, és odaadtam Tim Williamsnek a Vision Of Disorderből. Miután az első pár próbálkozását visszautasítottam, előállt az egyik legjobb énekteljesítménnyel, amit életemben hallottam, teljesen gyilkos volt! Sárba döngölte az én változatomat, és ismét képessé tett rá, hogy meghallgassam a nótát. Annak a verziónak Army Of The Sun lett a címe.”

Robb amolyan különlegességként tette most közzé a dalt, saját bevallása szerint pontosan ő maga sem tudja, miért. „Szeretnék köszönetet mondani Dave McClainnek, amiért azt mondta, hogy hagyjuk a picsába ezt a számot”, teszi hozzá.

 

Hozzászólások 

 
+1 #6 sepumark 2013-11-03 18:54
A Burn my Eyes a kedvencem (10 pontos), de mindegyik lemezukrol/korszakukrol eszembe jutnak szep emlekek, ahogyan errol a dalrol is eszembe jutott hogy nem is olyan rossz a Burning/charger paros (nalam max. 7 pontot produkalnak)...
Faszan, lemezverzioban nagyobbat utne.
Ha jol emlekszem, jobb is mint 1-2 Burning/charger dal.
Le is daralom most gyorsban a lemezeiket :)
Nekem tetszik ;)
Idézet
 
 
+2 #5 CrabJamBB 2013-11-03 14:52
Bár még érződik rajta a Supercharger-íz...
Idézet
 
 
+2 #4 CrabJamBB 2013-11-03 14:46
Nekem az eredeti is tetszik, mindig bírtam a MH dallamosabb oldalát, ráadásul normálisan felénekelve nagyot szakíthattak volna ezzel a dallal.
Idézet
 
 
+2 #3 matheusthemaggot 2013-11-02 11:52
Rengeteget hallgattam a Roadrunner United-ot is máig is ez a kedvenc számom a lemezről, viszont az eredeti verzió majdnem, hogy vállalhatatlan. Bár demo, szóval ha ültek volna rajta még egy kicsit, biztos jobban szólna az egész.
Idézet
 
 
+3 #2 Fenrir333 2013-11-02 09:29
Jól tette Robb hogy odaadta , vele sem rossz de Timmel sokkal faszább. Nekem elsőre a kedvencem lett az Alstar sessionról. Bár úgy hogy Tim az egyik kedvenc énekesem talán nem is meglepő.
Idézet
 
 
+3 #1 Sárvári Gábor 2013-11-02 08:24
Nekem a Machine Head-es változat jobban tetszik! Lehet velem van a hiba, de szerintem jobb. Meg nem is egy rossz szám! Nem nagy cucc, de közel sem hallgathatatlan ! Én örülö neki hogy Robi megosztotta velünk.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Fates Warning - Budapest, A38, 2013. október 16.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2013. július 9.

 

Testament - Budapest, Zöld Pardon, 2013. június 24.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2012. július 11.

 

Apocalyptica - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Wendigo - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.