Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Hal Patino távozik King Diamondtól: „Teljesen nevetséges fizetést ajánlottak”

0720halKikerült a King Diamond soraiból Hal Patino basszusgitáros. A zenekar szerint a basszert kirúgták, ő azonban azt állítja, saját elhatározásából lépett ki, miután röhejes fizetést ajánlottak fel neki az idén nyárra lekötött öt élő fellépésért.

„Az okok nagyon hasonlóak azokhoz, mint amikért 1990-ben már kirúgtuk a zenekarból", kommentálta a váltást szűkszavúan King Diamond, aki hozzátette: mindez nem érinti a csapat már lekötött koncertjeit. Azt ugyanakkor egyelőre még nem tudni, ki kerülhet Patino helyére.

A basszer szerencsére részletesebben is kifejtette, miért távozott a csapatból. „Szomorú, hogy így kell ennek az egésznek befejeződnie tizenkilenc év után", áll Hal sajtónyilatkozatában. „Mindig száz százalékosan lojális voltam mindenkihez a zenekarban, és a színpadon, illetve a színpadon kívül is mindig mindent beleadtam. Az első naptól fogva a King Diamond jelentette számomra az első számú prioritást. Soha nem hagytam ki egyetlen koncertet vagy próbát sem, mindig alaposan felkészültem (és élen jártam ezzel), emellett pedig hűséges barátja voltam Kingnek, és még a legkeményebb időszakban is megőriztem a hozzáállásomat. Nem kívánok belemenni minden részletbe, de az a fizetés, amit felajánlottak nekem a Wacken Open Air headlineri fellépéséért, illetve az idén nyárra lekötött további négy koncertre, teljesen nevetséges volt. Két nappal az első próba előtt írtam nekik egy emailt, amiben kifejtettem a nézeteimet, és beleírtam egy korrekt, reális ajánlatot is, amennyit kapni szeretnék ezekért a fellépésekért. Ezt zsarolásnak vették, mire közöltem: ez olyannyira tiszteletlen, hogy amennyiben így kezelnek tizenkilenc év után, azonnal elválnak az útjaink. Így aztán július 17-én, csütörtökön önszántamból távoztam a zenekarból. Természetesen nem ez az egyetlen ok, amiért a kilépés mellett döntöttem, mert már az utolsó európai turnén is jelentkeztek problémák. Hirtelen szabályok léptek életbe arról, mit viselhetek a színpadon, és hogyan kell előadnom, és azt is rossz szemmel nézték, hogy promotáltam és segítettem a fiam zenekarát."

Patino szerint amikor King kirúgásról beszél, ugyanúgy nem mond igazat, mint ahogy 1990-ben sem felelt meg a valóságnak a drogproblémákról és a megfelelő elhivatottság hiányáról szóló hivatalos verzió. „Egyszerűen túl sokat turnzétunk, Kinget közben kirúgta a Roadrunner, én pedig más irányba szerettem volna haladni. Ugyanúgy járt el barátaimmal, Mikkey Dee-vel és Pete Blakk-kel is, mint velem."

Hal jelenleg Mikkey Dee-vel és John Norummal összehozott haknicsapata, a Nordic Beast ügyeivel foglalkozik, de zenél egy Ammunition, illetve Rock'N'Roll Adventure nevű formációban is. Emellett továbbra is segíti fia, Maryann Cotton karrierjét, és dalokat ír vele a következő nagylemezre. Egy szólóprojekt szintén várható tőle a közeljövőben.

 

Hozzászólások 

 
+5 #3 Abracadabra 2014-07-20 20:37
King posztolt egy igen hosszúra sikeredett reakciót A TELJES PÉNZÜGYI ELSZÁMOLÁSSAL (FIZETÉS, KÖLTSÉGEK, PLUSZ JUTTATÁS). Én nem bírtam most végigolvasni, viszont ajánlom meleg szívvel mindenkinek.
King Diamond hivatalos fészbúk oldalán található és a mai nap írta le a saját véleményét alátámasztva sok mindennel.
Idézet
 
 
+2 #2 kamikaze 2014-07-20 16:45
Idézet - kaffer:
Lassan minden napra van egy gázsi vita..

Ami nem is csoda. Lemezeladás gyakorlatilag nincs, sok zenekar szinte máról holnapra él. Sokkal kevesebb a bevétele a kisebb bandáknak, mint akár még néhány éve. Csak a lekötött koncertek (+ merch) jelentik a biztos megélhetést. A bandák különböző hanganyagait hipp-hopp feltöltik a netre, akár a legújabb CD-ket és DVD-ket is elfogadható minőségben. Onnan meg persze sokan leszedik, vagyis legális forrásból már nem szerzik be. Döglődik a zeneipar nagy része, ez az igazság sajnos. És mindez a nagy technikai fejlődés következménye, amennyiben ezt a lehetőséget sokan kihasználják. Magunknak köszönhetünk mindent, főleg persze olyanoknak, akik soha nem vásárolnak hivatalos forrásból és koncertekre sem járnak. Akkor tessék mondani, miből éljenek meg a zenészek?
Patino kilépése is ennek a folyamatnak a része, de a legtöbb kilépés/kirúgás manapság ilyen okokból történik, még a legnagyobbaknál is (pl. Sambora). Ez már nem pezsgés, hanem többnyire kényszerpálya. Nem lesz ennek jó vége.
Idézet
 
 
+7 #1 kaffer 2014-07-20 10:50
Lassan minden napra van egy gázsi vita..
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Iron Maiden - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Portnoy, Sheehan, MacAlpine, Sherinian - Budapest, PeCsa Music Hall, 2012. október 19.

 

Apocalyptica - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Paul Gilbert - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 29.

 

30 Seconds To Mars - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 13.

 

Wendigo - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.