Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Hajmetal all-stars: Michael Sweet kel útra a klasszikus Dokken hangszereseivel

Michael Sweet, a Stryper frontembere kel majd útra az ex-Dokken hangszereseket tömörítő T&N-nel jövőre, hogy élőben is bemutassák a Slave To The Empire albumot, illetve a valószínűleg már 2013-ban kiadandó folytatást. A lemezt feléneklő Jeff Pilson basszer ettől még természetesen nem int búcsút a mikrofonnak, de a klasszikusok egy részéhez a banda megítélése szerint a légisziréna-típusú Sweet torka jobban illik.

George Lynch gitáros szerint a döntés abszolút egyetértésben fogant a zenekaron belül, és nemcsak Michael Sweet kiváló hangadottságai, hanem pozitív személyisége és jó természete is szerepet játszott benne. „A hangja tökéletesen alkalmas a céljaink megvalósításához, ami a Dokken klasszikusok eredetihez hű előadása, amihez Jeff Pilson hangja nem feltétlenül ideális minden szempontból", magyarázta a gitáros egy friss interjúban. „Neki amolyan ráspolyosabb, keményebb torka van, ami jobban passzol a T&N saját dalaihoz. Ettől még persze élőben is ő énekli majd a Dokken dalok egy részét, de aztán jön Michael, és ő vezeti majd elő azokat a témákat, amikben jobb. Nagy előnye, hogy nemcsak kiváló énekes és nagyszerű ember, hanem tényleg jó gitáros is egyben, vagyis simán képes lesz eljátszani a ritmustémákat a dalokban, amire nagy szükségünk van a koncerteken. Ezen az anyagon rengeteg gitár van, és a lemezverzióhoz hűen szeretnénk előadni a számokat. Emellett pedig nem is néz ki rosszul."

Sweet a Facebookon jóelőre hangsúlyozta: mindez természetesen nem jelenti azt, hogy a hamarosan új lemezzel jelentkező Stryperrel megszakadt volna a kapcsolata. Egyelőre nem tudni, hogy az énekes részvétele csak az élő fellépésekre korlátozódik-e, vagy Michael a fejben már készülő kettes T&N lemezen is szerepel majd.

 

Hozzászólások 

 
+2 #1 Twain 2012-12-27 08:35
Don Dokken vs T&N 1:1
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Within Temptation - Budapest, PeCsa Music Hall, 2014. március 14.

 

Queensryche - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Dark Tranquillity - Budapest, Dürer Kert, 2010. október 14.

 

Beardfish - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Watch My Dying - Budapest, Almássy téri Szabadidőközpont, 2007. március 23.

 

Wackor - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.