Shock!

április 26.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Ha létezne hangszer, amin a szemével játszhat, Geddy Lee arra is képes lenne”

1209geddyTerritory címmel hallgatható meg egy dal a kanadai indie-rocker Wintersleep új lemezéről. A dal érdekessége, hogy a Rush mestere, Geddy Lee játszotta fel benne a basszusszólamokat.

Március 4-én jön ki a kanadai Wintersleep új lemeze, a The Great Detachment, amelynek Territory című dalában Geddy Lee basszusgitározott. A Rush frontembere nem túl gyakran adja a nevét hasonló vendégszereplésekhez, most azonban kivételt tett: „Megkerestek, és felkértek, hogy játsszam fel a basszust az egyik dalhoz”, mesélte Geddy a Rolling Stone-nak. „Meghallgattam, és tetszett mind a nóta, mind a zenekar, így óriási élvezettel rögzítettem pár változatot a számhoz, aztán átküldtem nekik. Örülök, amiért támogathatok egy honfitárs kanadai zenekart, és csakis a legjobbakat kívánom nekik az új albumukkal!”

„Onnan jött az ötlet, hogy arról beszélgettünk, mennyire óriási a Rush, és mennyire óriási Geddy Lee”, tette hozzá ehhez Paul Murphy, a csapat énekese. „Énekli ezeket a hihetetlenül komplex dallamokat a hihetetlenül komplex szövegekkel, miközben talán még komplexebb basszustémákat tol alájuk, és még a pedálokat is kezeli. Biztos vagyok benne, hogy ha létezne hangszer, amin a szemével játszhat, arra is képes lenne!”

Az album zenei irányvonala persze nem feltétlenül rushos, de a közös munka eredményét alább meg lehet hallgatni. A Rush nemrég harmincöt éves Moving Pictures albumáról itt olvashatsz bővebben.

 

Hozzászólások 

 
+1 #2 nsz 2016-02-25 20:03
Dobot lehet szemmel verni!
Idézet
 
 
+12 #1 bogar 2016-02-24 17:25
Ez mekkora jófejség már, hogy nem küldi el a ..csába őket, hanem még több változatot is csinál!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Winery Dogs - Budapest, Barba Negra Music Club, 2016. február 17.

 

Testament - Budapest, Zöld Pardon, 2013. június 24.

 

Whitesnake - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. július 13.

 

Destruction - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Watch My Dying - Gödöllő, Trafó, 2003. május 23.

 

Wackor - Budapest, A38, 2004. szeptember 29.