Shock!

április 20.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Gyökereihez visszakanyarodó albummal jelentkezik ősszel az Alcest

0424alcestŐsszel új lemezzel jelentkezik a francia Alcest. Az avantgarde duó legutóbbi albuma 2014-ben jelent meg Shelter címmel, a folytatás pedig a hírek szerint némileg visszakanyarodást jelent majd szemléletben a korai dolgaikhoz.

„Az elmúlt három hónap folyamán az új albumunk felvételi munkálatai folytak", mondja az Alcest egyik tagja, az énekes/multihangszeres Neige. „Most már csak kisebb igazításokat végzünk a keverésben, vagyis egy nagyon hosszú utazás végéhez közeledünk. Eddig soha nem dolgoztunk még a stúdióban, és eléggé ki is merültünk, de nagyon boldogok vagyunk. Minden egyes albumon megpróbáljuk magunkat kihívások elé állítani, új irányokba fejleszteni a dalokat. Ez most sem történt másképp, ugyanakkor egyszersmind visszatértünk a korábbi lemezeink megközelítéséhez intenzív dalokkal, amelyek kontrasztosak, dinamikusak. Még ha ez a lemez idegen is karakterét tekintve, akkor is úgy éreztük, hogy vissza kell kanyarodnunk a projekt eredetéhez."

Neige és Winterhalter ősszel tervezi kihozni a lemezt, utána pedig egy elég alapos, harminchét állomásos Európa-turnéra indulnak a japán Monóval.

Címkék:

 

Hozzászólások 

 
+3 #1 Thasaidon 2016-04-24 09:30
Amely Európa-turné december 1-én eléri Magyarországot is. :-)

Ha az a visszakanyarodá s az Écailles de Lune világához való közeledést jelenti, akkor bizony repeső szívvel várom az újat, az Écailles... minden hangjában zseniális album.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Volbeat - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. június 18.

 

Jeff Loomis - Budapest, Dürer Kert, 2012. november 11.

 

Thaurorod - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Helloween - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Watch My Dying - Gödöllő, Trafó, 2003. május 23.

 

Wackor - Budapest, Kultiplex, 2005. október 8.