Shock!

április 29.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Guns N’ Roses: hallgasd meg a The General stúdióverzióját!

Stúdióváltozatban is megjelent a Guns N’ Roses The General dala. A szám a második friss szám a csapattól idén a nyáron bemutatott Perhaps után.

guns_n_roses_k_2023_01

Perhaps címmel, még augusztusban új dalt mutatott be a Guns N’ Roses, és most végre meghallgatható a hónapok óta beharangozott második friss saját szerzemény, a The General is. Mindkét szám a W. Axl Rose-féle, 2008-ban megjelent, nemrég a Klasszikushock rovatunkban is alaposan kivesézett Chinese Democracy idejéből származik, csak akkor nem jelent meg, vagyis ebből a szempontból úgy készült, mint a Slash és Duff McKagan visszatérése óta piacra dobott két friss szerzemény a Hard Skool című kislemezen.

A július 19-én Budapesten is nagy sikerrel koncertezett GN’R folyamatosan lebegteti egy esetleges új lemez lehetőségét, hivatalos információ azonban nem áll rendelkezésre azt illetően, mit terveznek. Annyi már bizonyos, hogy Slash jövőre új szólóalbummal jelentkezik, ami legalábbis gyengíteni látszik egy 2024-es friss GN′R-nagylemez esélyeit, miképp az is, hogy a gitáros 2024-ben Myles Kennedyvel közös zenekarával indul turnéra. A koncertsorozatnak április 19-én magyarországi állomása is lesz az MVM Dome-ban, részletek itt.

 

Hozzászólások 

 
#17 Veszi59 2023-12-10 14:58
Hulladék
Idézet
 
 
#16 GL1982 2023-12-10 04:19
Nem igazán jönnek be Slash szólodolgai, de a The River is Rising dalában több Gunsos pillanat van, mint ebben a négy számban összesen
Idézet
 
 
#15 queensryche999 2023-12-09 19:18
Idézet - Simon Zoltan papper:
Még a spagetti lemezt is szoktam hallgatni. A kìnai az nem g.n.r. hagyjuk is. 25 éves voltam már 1992 ben.


Én még csak kiskamasz és bár láttuk, hogy feldolgozásdalo k, mégis csalódásként ért minket a "spagettis lemez" a mesterművé csiszolt UYI korongok után. Felnőtt fejjel viszont NAGYON felértékelődött számomra az az anyag, mert elképesztő hangulata és soundja van, sokkal-sokkal jobban tetszik, mint a kínai demokrácia még úgy is, hogy zeneileg rám sem a brit, sem az amerikai punk, illetve punkrock nem volt komolyabb hatással soha, legalábbis a hard rockhoz és dallamos metalhoz képest biztosan.
Idézet
 
 
#14 Simon Zoltan papper 2023-12-09 16:15
Még a spagetti lemezt is szoktam hallgatni. A kìnai az nem g.n.r. hagyjuk is. 25 éves voltam már 1992 ben. Voltam a Népstadionban. Számomra már az a koncert teljesìtmény is gyenge volt. Eszembe sem jutott, hogy valaha mégegyszer. Most megyek Slashra.....de szigorúan wvh mammot miatt. Na paff neki.......
Idézet
 
 
#13 Ghhh 2023-12-09 16:06
Szerintem az un Brazil csapat súg Axl nek, h mit kellene csinálni. A profitot a maximumra felhozni, a véget nem érő turnékkal, és mellékesen régi dalokat megjelentetni. Sajnos jätékoság már nincs, pl. Axl énekelhetne Németül, vagy csináljanak egy lemezt népdalokból, vagy ingyenes koncerteket. Slash szerintem csak az asszonytartás borsos ára miatt vállalta a turnét, hiszen zeneileg számára ez unalmas lehet, az új lemezzel a tökölés pedig röhelyes. Ha lenne eszük összedobnának egy karácsonyi dallt.
Idézet
 
 
#12 Montsegur 2023-12-09 12:46
Már nem lesznek újra huszonévesek, nem érdemes reménykedni :) Életem egyik meghatározó zenekara, ők játszották a fiatalkorom "soundtrack"-jét, minden régebbi dolgukat imádom, és nagyon tetszett a koncert Puskásban, de azért ha az igazi GNR-feelinget akarom megidézni, inkább a 88-as Ritz koncertfelvétel t veszem elő, amin ott vigyorog Steven és Izzy nyomja a ritmust:

https://www.youtube.com/watch?v=8nqWYvI0Obo

Ha tényleg komolyan lemezt akarnak, nem lennék a helyükben, képtelenség megfelelni az elvárásoknak. Ezek a mostani számok meg... OK, értem én, kell valami a figyelem fenntartására :) De ezektől már nem lesz rajongó senki.
Idézet
 
 
#11 queensryche999 2023-12-09 09:25
Idézet - nikfisz:
A Guns igazi énje alig-alig észrevehető.,Axl hangja/kinézete borzalmas. Még úgyis hogy 61(egyébként 10 éve sem volt jobb)....


Nem tudom pontosan megmondani, hol romlott el újra a dolog - szerintem van itt olyan, aki jobban lekövette a koncerteket -, de nekem az első "reunion" (hehe) időszak (2016- ????) kifejezetten tetszett a teljes zenekar teljesítményét nézve, beleértve ebbe Axl-t is természetesen. Szintén ekkor történt, hogy az AC/DC turnén (is) olyanokat énekelt, hogy a levegőt kapkodtuk, én legalábbis megdöbbentem, mennyire nagyszerűen teljesít.

Idézet - nikfisz:
Slash jól gitározik még mindíg,de amikor még ivott volt benne feeling.


Emiatt azért ne kezdjen el újra inni. :P Hogy most, 2023-ban milyen, kevésbé tudom megítélni, de a 2016-2019-es időszakban elég sok koncertfelvétel t megnéztem és akkor konkrétan élete formáját hozta. Tehát jobbat a klasszikus Slash-nél is. Összeszedett, végtelenül zenei és vérprofi volt.

Azzal teljesen egyetértek, hogy ha ilyen dalok kerülnek fel az új lemezre, abban nem sok köszönet lesz.
Idézet
 
 
#10 Rusvay Balázs 2023-12-09 00:50
Én szerettem, és a mai napig szeretem a Chieneset. Ihletett, komoly lemez az. Ezek a dalok nem véletlenül kerültek parkolópályára. Nem rosszak, nem hallgathatatlan ok, de erő és ihlet nélküliek. Szerintem nem lenne ördögtől való egyben kihozni őket egy albumon. Ennek a csepegtetésnek ilyen színvonalú dalok esetében semmi értelme.
Idézet
 
 
#9 nikfisz 2023-12-09 00:35
Lehet,hogy egyedül vagyok a véleményemmel : Ez az újjáalakulás is teljesen felesleges.(ellentmond ennek,hogy kint voltam a Puskásba,meg pár éve Prágába is. Sörözésnek elment) A Guns igazi énje alig-alig észrevehető.,Axl hangja/kinézete borzalmas. Még úgyis hogy 61(egyébként 10 éve sem volt jobb)....Slash jól gitározik még mindíg,de amikor még ivott volt benne feeling.Duff meg Duff.A többiek irtózatosan jelentéktelenek ,hiába vannak itt sok éve.Egy legenda megcsúfolása az egész...Aki nem hiszi-nézze meg az 1992es Freddie Mercury emlék koncertet. Annak kb.20%a ez az egész.Tudom-tudom-"rég volt"....Ezt az új számot meg felejtsük el.Ennél még Slash közepes szóló dolgai is jobbak.
Idézet
 
 
#8 Daniel 2023-12-08 17:36
Iszonyat gyenge ez is meg a Perhaps is. Gunson nőttem fel, a mai napig az első számú rockbanda akiket imádok, istenítek, de ezek a számok meltatlanok. Viszont a régieket minden nap hallgatom és a Budapesti koncert frenetikusan császár volt.
Idézet
 
 
#7 Ulti 2023-12-08 17:15
Vessetek a mókusok közé,de nekem tetszik....lehet,ahhoz képest,mert annyira leszólták :) én várom,hogy legyen új album ;)
Idézet
 
 
#6 rockart 2023-12-08 12:44
Ezek az "új" dalok maximum arra jók, hogy ne lehessen rájuk sütni a 'saját maguk emlékzenekara' jelzőt. Ez nálam az Absurd-al van egy szinten kb. Nagylemezre méltatlan kategória! Egy rossz minőségű "kínai termék", merthogy annak a lemeznek (Chinese Democracy) a maradék/hulladék dala "újrahasznosítot t" papírba csomagolva!

Bele sem merek gondolni, milyenek lehetnek azok a dalok, amelyekből (állítólag) 3 albumnyi van Rose-nak egy merevlemezen tárolva, ha Slash, és Duff még ezeket találták a legéletképesebb nek, hogy rájátsszák a saját ötleteiket...
Idézet
 
 
#5 Bólogató kutya 2023-12-08 12:40
Közvetlenül a dalok első meghallgatásuk után megmozdult benne az érzés, egyfajta késztetés, hogy többet soha ne hallgassam meg őket.
Gunson nőttem fel, de ez már nem nekem való.
Idézet
 
 
#4 GL1982 2023-12-08 11:59
Szerintem ne készítsenek új lemezt. A hallottak alapján semmi értelme.
Úgy látszik közösen nem tudnak új dalokat írni ezek a Kínai időszakból származó dalok arra a lemezre is gyengék lettek volna.
Értem én hogy nem akarnak olyat írni mint korábban, de azért ennyire ne lépjenek ki a kereteik közül
Idézet
 
 
#3 queensryche999 2023-12-08 10:33
Nem kerülgetem: döbbenetesen középszerű. Eszembe nem jutna arra tippelni, hogy ez Guns, ha nem ismerném fel Axl "újkori" hangszínét.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Alter Bridge - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Orphaned Land - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Poisonblack - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

ZZ Top - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2009. október 15.