Shock!

április 18.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Guns N' Roses: csapatmunka folyik – ha éppen folyik…

A látszattal ellentétben a Guns N’ Roses igazi zenekar, és egyáltalán nem igaz, hogy a tagság folyamatosan csak az egzaltált frontemberre, W. Axl Rose-ra vár – mondta egy friss interjúban Tommy Stinson basszusgitáros. Arra azonban ő sem mer fogadásokat kötni, mikor lesz folytatása a Chinese Democracy lemeznek…

„Egyáltalán nem igaz, hogy állandóan várnunk kell Axlre”, mondta a PerformerMagnek Tommy Stinson. „Hatalmas produkcióról van szó, vagyis ha a szörnyeteg útra kel, ahhoz komoly előkészületekre van szükség. Ebből valóban rengeteg passzív időszak származik, amikor a logisztikai dolgokkal kell foglalkozni, koncertszervezéssel, miegymással… Ezekhez Axlnek semmi köze sincs, nem rajta múlik a dolog.”

A basszer ugyanakkor maga sem tudja, mikor várható a következő Guns N’ Roses lemez. „Akadnak olyan dalaink, amik még az utolsó album idejéből maradtak meg, és nem fejeztük be őket. Nem vagyok biztos benne, hogy Axl azóta foglalkozott-e ezekkel vagy sem, de hajlok arra, hogy talán igen. Amikor készítettük a lemezt, tulajdonképpen legalább két teljes albumnyi anyagunk gyűlt össze, aminek nagyrésze állati jó. Szerintem ezeket be fogja fejezni további apróságokkal, énektémákkal, hasonlókkal. Maga a dalszerzés egyébként teljesen közös munka. Ha valaki lejön egy komplett új dallal, meg kell várnia a többiek ötleteit is hozzá, és ez eddig is remekül működött.”

Stinson augusztus végén adta ki második teljes szólóalbumát One Man Mutiny címmel. A basszusgitáros jelenleg nemcsak a Guns N’ Roses, de a Soul Asylum főállású tagja is egyben.

Az október 2-ai Rock In Rio fesztiválos fellépést követően a Guns N’ Roses október végétől amerikai turnéra indul. A csapat utoljára 2006-ban koncertezett az Egyesült Államokban, azóta mindössze egyszer léptek színpadra hazájukban, a tavalyi Rock 'N Rev Festival főzenekaraként a dél-dakotai Sturgisben – vagyis a Chinese Democracy lemez megjelenését sem kísérték rendszeres élő fellépések. A banda tagjai Axl és Stinson mellett Ron „Bumblefoot” Thal, Richard Fortus és DJ Ashba gitárosok, Dizzy Reed és Chris Pitman billentyűsök, illetve Frank Ferrer dobos.

A zenekar húsz éve kiadott klasszikus Use Your Illusion albumairól itt írtunk.

 

Hozzászólások 

 
+3 #1 kihaeennem 2011-10-05 17:29
"Amikor készítettük a lemezt, tulajdonképpen legalább két teljes albumnyi anyagunk gyűlt össze, aminek nagyrésze állati jó."

Hát akkor miért nem azokat adták ki?! :P
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Anna Murphy - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2013. július 9.

 

Symphony X - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Mercenary - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Die Hard - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Helloween - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.