Shock!

március 28.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Grammy: Slipknot, Anthrax, Motörhead, Mastodon a jelöltek között

1206grammyA Slipknot, az Anthrax, a Mastodon, a Motörhead és a Tenacious D a legjobb metal előadás kategória jelöltjei az ötvenhetedik Grammy-díjkiosztón. A gálát február 8-án tartják a szokásos helyen, a Los Angeles-i Staples Centerben.

Az Anthrax és a Jack Black-féle Tenacious D is egy-egy DIO-feldolgozás révén került be az idei Grammy-jelöltek közé, a This Is Your Life című tribute-albumon szereplő Neon Knights, illetve The Last In Line egyaránt jelölt a legrangosabb könnyűzenei díjkiosztón. Szintén esélyes a díjra a Motörhead (Heartbreaker), a Mastodon (High Road) és természetesen a Slipknot (The Negative One) is. Az Anthrax egyébként már tavaly is egy utánjátszással, az AC/DC TNT-jével volt favorit, de a díjat végül a Black Sabbath vihette haza.

A Metallicát ezúttal a legjobb zenei film kategóriájában terjesztették fel az elismerésre a Through The Never filmért.

 

Hozzászólások 

 
+1 #9 tama1975 2014-12-07 09:30
Egy rakat jó lemez és rajta jó dal jelent meg idén is, amely megérdemelne legalább egy jelölést, a baj csak az, hogy a Grammy válogatói ezeket nem ismerik, mert továbbra is csak Barry White-ot, meg Aretha Franklint hallgatnak....Ennek a díjnak is kb. annyi értelme van mint az Oscarnak. Hogy amikor valamelyik satellit kertéve lead egy huszadrangú Nicholas Cage akciófilmet, akkor a felvezető promóban el lehessen mindani, hogy: a főszerepben az Oscar díjas Nicholas Cage!
Idézet
 
 
+6 #8 Igor Igorovics 2014-12-06 17:59
A Grammy -nek a metalban semmi értelome nincs. Mikor feldolgozásokér t, meg régi bandák 20-30 éves számainak a live verzióiért adnak Grammy-t a kkor az egész egy hülyeség, egyáltalán nincs alkotói váolság a szintéren, nagyon is jó bandák vannak, nagyon jó lemezekkel. Nem vagyok ellene a szakmai elismeréseknek, de ez így ebben a formában teljesen komolytalan.
Idézet
 
 
#7 bogar 2014-12-06 13:46
@valarmorgulisz , @Sárvári Gábor

Tényleg! Slash lemeze nálam is sokat pörög.
Idézet
 
 
+1 #6 Sárvári Gábor 2014-12-06 13:09
Idézet - bogar:
Nagyrészt egyetértek az előttem leírtakkal, de komolyan gondolkozom rajta, hogy kik lehetnének azok a jelöltek, akik 2014-ben olyan produkciót tettek le az asztalra, amitől seggreültem és nem a beavatottak zenekara, hanem viszonylag ismertek!?

A Slipknot nálam belefér, meg a Mastodon is, de a dallamosabb vonalról így kapásból senki.


Devin Townsend, Godsmack, Machine Head, Killer Be Killed, Opeth, KXM, Joe Bonamassa, Slash, Ill Nino, Judas Priest? Több nem jut eszembe. És ezek mind hoztak idén új albumot is.
Idézet
 
 
+2 #5 valarmorgulisz 2014-12-06 12:59
Ha csak a dallamosra koncentrálunk, akkor Foo Fighters,Slash, Linkin Park. Szerintem mind hárman meglehetősen jó lemezeket készítettek. :)

Versenyeztetni nincs értelme zenéket, de Mastodon magasan a legjobb volt idén.
Idézet
 
 
+2 #4 bogar 2014-12-06 12:15
Nagyrészt egyetértek az előttem leírtakkal, de komolyan gondolkozom rajta, hogy kik lehetnének azok a jelöltek, akik 2014-ben olyan produkciót tettek le az asztalra, amitől seggreültem és nem a beavatottak zenekara, hanem viszonylag ismertek!?

A Slipknot nálam belefér, meg a Mastodon is, de a dallamosabb vonalról így kapásból senki.
Idézet
 
 
+4 #3 Kristof15 2014-12-06 11:54
Azért az, hogy feldogozásokat is jelölnek nem új keletű. Anno a Motörhead is a Whiplash-ért kapott Grammy-t..:D Más kérdés, hogy én személy szerint nem értek ezzel egyet.

Dehát ez a Grammy, ez nem a metal műfajról szól. Szerencsére vannak rock/metal műfajra szakosodott díjátadók is. Sokkal szívesebben követem pl. a Revolver Golden Gods díjátadót.
Idézet
 
 
+7 #2 tama1975 2014-12-06 10:51
A Grammy-nek ebben a műfajban kb annyi értelme van, mint a Story Magazinénank (ha van ilyen, azért ha meg nincs akkor azért). Pont semmi! Ezt a Metallica - Jetro story óta kb minden rockzenét szerető ember tudja. Ha feldolgozásokat is lehet jelölni, akkor legközelebb majd olyan jelölt is lesz aki a saját korábbi dalát vette újra? Egyébként meg Jack Black? Én birom a faszit, de akkor is! Ráadásul egy feldolgozásért? Látszik hogy a jelölőknek lila fingjuk nincs a műfajról!
Idézet
 
 
+5 #1 cápaidomár 2014-12-06 09:13
Pfff... Mindig is fenntartásokkal figyeltem ezt zenés Oszkárdíjátadás t, na de hogy most már feldolgozásokér t is jár? Sőt, szinte csak azért, és mert nincs jobb, így jelölik a Slipknot alulteljesítésé t is... Gyerekek, komolyan baj van!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Slipknot - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Portnoy, Sheehan, MacAlpine, Sherinian - Budapest, PeCsa Music Hall, 2012. október 19.

 

K3 - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Slayer - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Symphony X - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Watch My Dying - Gödöllő, Trafó, 2003. május 23.