Shock!

július 01.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Grammy: Iron Maiden, Slayer és Megadeth a jelöltek között

Szerdán Los Angelesben nyilvánosságra hozták az 53. Grammy-díj jelöltjeit. Az Alice In Chains, a Stone Temple Pilots és a Them Crooked Vultures papírformának tekinthető jelölése mellett esélyes az elismerésre az Iron Maiden, a Slayer és a Megadeth is.

A Grammy-díjátadót február 13-án tartják majd a Los Angeles-i Staples Centerben. A legjobb hard rock előadás díjra az Alice In Chains A Looking In View-ját, Ozzy Osbourne Let Me Hear You Screamjét, a Stone Temple Pilots Between The Lines-át és a Them Crooked Vultures New Fangjét jelölték. Érdekesség, hogy a fentiek mellett begyűjtött egy jelölést az idén újjáalakult Soundgarden is, méghozzá azzal az eddig kiadatlan Black Rain dallal, amit eredetileg még az 1991-es Badmotorfinger albumhoz rögzítettek, de csak az idei Telephantasm válogatásalbumon jelentettek meg.

A legjobb metal előadás díjáért is nagyágyúk versengenek. Az Iron Maiden az El Doradóért, a Korn a Let The Guilt Go-ért, a Lamb Of God az In Your Wordsért, a Megadeth a Guitar Hero: Warriors Of Rockjából ismert Sudden Death-ért, a Slayer pedig a World Painted Blood album címadó daláért kapott jelölést (a képen Tom Araya az Eyes Of The Insane-ért 2007-ben elnyert arany gramofonnal).

Hogy mindez mennyire fejez ki bármit is, vagy egyáltalán van-e jelentősége, azt mindenki döntse el saját maga, de az idei jelöltlista is azt mutatja, hogy a Grammy-nominátorok szerint kizárólag azok az előadók léteznek, akik az elmúlt időszakban kiemelkedően jól teljesítettek az amerikai eladási listákon.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Leander Rising - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. február 7.

 

Helstar - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Motörhead - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Sting - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 30.

 

Megadeth - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Solar Scream - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.