Shock!

április 27.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Gondolhattok ezekre a dalokra amolyan rendezői változatként is”

Év elején jelent meg a finn Insomnium kilencedik albuma, az Anno 1696. A zenekar most egy kiegészítő EP-t küld a lemez után.

1107insomnium

Sötét és összetett konceptalbummal jelentkezett még februárban az Insomnium, és a csapat rajongói most örülhetnek, mert folytatják a sztorit a Song Of The Dusk című minialbumon. A kiadvány novemberben jelenik meg három dallal, összesen 22 percnyi további muzsikával. „Tizenegy nagyszerű dalt írtunk, és úgy gondoltuk, egyszerűen túl erős az anyag ahhoz, hogy simán csak bónuszként odacsapjuk valahová a maradékot – mondja Niilo Sevänen énekes/basszer. – Ezek is a nagy sztori részét képezik, így gondolhattok rájuk amolyan rendezői változatként is: elmesélünk velük némi extrát azoknak, akik többet akarnak. A lemez már túl hosszú lett volna velük, de ettől még az Anno 1696 történetének részét képezik, kiegészítik azt, betömnek egy-egy rést. Emellett a Songs Of The Dusk alternatív befejezést is kínál, így mindenki eldöntheti, neki melyik hangulat fekszik jobban. Ez az új kicsit reményteljesebb, kevésbé tragikus, már persze az Insomnium általános mércéjével mérve, amikor mindenki meghal… kivéve persze a farkasokat!”

A Song Of The Dusk máris meghallgatható. Az Insomnium november 17-én Budapesten koncertezik az In Mourning és a Kvaen társaságában, részletek itt.

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Volbeat - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. június 18.

 

Helstar - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2012. július 11.

 

Mercenary - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Accept - Budapest, Club 202, 2011. február 2.

 

Wackor - Budapest, Wigwam, 2005. március 18.