Shock!

április 27.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Globális kibelezésre készül a Cannibal Corpse

Szeptemberben vonul stúdióba a Cannibal Corpse, hogy rögzítse következő, sorrendben tizenkettedik stúdióalbumát, ami valamikor 2012 legelején kerülhet a boltokba, ha minden a veterán floridai death metalosok tervei szerint alakul. Addig azonban februárban még kijön egy DVD a bandától Global Evisceration címmel.

„Nincsenek turnéterveink 2011-re, éppen otthon vagyunk Tampában, és a következő lemezünkön dolgozunk", mondta Alex Webster basszusgitáros a Rocksins weboldalnak. A Cannibal Corpse rajongóknak tehát még legalább egy évet várniuk kell a 2009-es Evisceration Plague utódjára, de februárban egy alapos DVD-vel enyhíthetnek elvonási tüneteiken. A kiadvány egyaránt bőségesen rejt majd koncertfelvételeket és színfalak mögötti interjúkat, jeleneteket, minőségére pedig garanciát jelent, hogy az a Denise Korycki jegyzi, aki a banda Centuries Of Torment DVD-jéért is felelt.

„Még mindig imádjuk játszani ezt a fajta zenét", szögezte le Webster az interjúban. „Az is komoly motiváló erő, hogy meg kell élnünk a bandából, de igazából a mai napig a death metal iránti szeretetünk az elsődleges ösztönző. Komolyan mindannyian úgy érezzük, hogy még el kell készítenünk a legjobb albumunkat, és nem is leszünk elégedettek, amíg nem csináltuk meg azt a lemezt, amire mi magunk is a saját mesterművünkként tudunk tekinteni. Talán soha nem érjük el ezt a célt, de azért kitartóan próbálkozunk..."

Alex szót ejtett a banda sokat vitatott, botrányos borítóiról is, az utolsó két anyag ugyanis némileg visszafogottabbra sikeredett ebből a szempontból, mint a legendás elődök. „Manapság már inkább a sötétebb, baljósabb borítókat preferáljuk a régebbi nyíltan agresszív, belezős képekkel szemben. Ezek jobban is illenek ahhoz a zenéhez, amit most játszunk... Emellett pedig egy visszafogottabb borítóval arra is nagyobb az esély, hogy a lemez kapható lesz a boltokban. A lemezboltok szerepe amúgy is egyre csökken, vagyis ha még abban a kevésben sem kaphatóak az albumaink, ami megmarad, tényleg elég kevés értelme van fizikai formátumban is kihozni őket. Úgy tűnik, nekünk és a rajongóknak is az a legjobb megfejtés, ha a dizájn két részből áll: egy sötétebb, kevésbé direkt borítóból és valami sokkal erőszakosabb, képszerűbb dologból legbelül. A cenzorok a jelek szerint nem foglalkoznak a belső artworkkel, így aztán ezen a módon könnyen el tudjuk kerülni azt, hogy a lemezboltok bojkottálják az albumunkat."

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Devin Townsend Project - Budapest, Barba Negra Music Club, 2015. március 12.

 

Peter Gabriel - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. május 6.

 

Riverside - Budapest, A38, 2013. május 23.

 

Die Krupps - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Die Hard - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2006. április 25.