Shock!

május 15.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Ginger: tripla album és Wildhearts annak, aki tényleg fizet érte

Ambíciózus tripla nagylemezen dolgozik David Walls, ismertebb nevén Ginger, ám még ennél is jobb hír, hogy munka közben ismét összeállt a stúdióban a The Wildhearts tagjaival. A monstre anyag ugyanakkor nem lesz mindenki számára teljes egészében hozzáférhető.

Ginger korábban Fyfe Ewing, a Therapy? eredeti dobosa segítségével vette fel az első nagylemez teljes anyagát, a második adagot pedig a következő két hétben rögzíti a The Wildhearts muzsikusaival. Ritch Battersby dobos és Christopher „C.J." Jagdhar gitáros a brit punk'n'roll banda legutóbbi inkarnációiban is szerepet kaptak, Willie Dowling billentyűs azonban a '90-es évek első fele óta nem zenélt a csapatban, és mindössze két évnyi tagságot követően „Random" Jon Poole basszusgitáros is távozott a fedélzetről 2005-ben.

Ginger egyébként komoly sikert könyvelhet el magának a lemez kapcsán, a költségek egy részét ugyanis a PledgeMusicon keresztül finanszírozza, és e tekintetben gyakorlatilag minden vonatkozó brit rekordot megdöntött az elmúlt hetekben. A 2008 óta működő szisztéma lényege röviden és leegyszerűsítve nagyjából annyi, hogy a rajongók közvetlenül járulhatnak hozzá kedvenceik aktuális vállalkozásaihoz, maguk az előadók pedig a befolyt összegek egy részét jótékonykodásra fordítják, illetve további karitatív tevékenységre ösztönözhetik híveiket. Ginger mindössze hat óra alatt összegyűjtötte a beszedni kívánt összeget, további egy nap alatt pedig megduplázta azt. Jelenleg már több mint négyszer annyi pénz áll a rendelkezésére ebben a formában, mint amit eredetileg célként kitűzött maga elé. Mindebben persze az is közrejátszott, hogy a tripla anyaghoz hivatalos formájában teljes egészében csak azok juthatnak majd hozzá, akik anyagilag is hozzájárultak az elkészítéséhez a PledgeMusicon keresztül. Hagyományos kereskedelmi forgalomba valószínűleg csak egy tizenkét dalos kivonat kerül. A lemez valamikor 2012 első felében jelenik meg.

A Wildhearts utoljára 2009-ben adott ki lemezt Chutzpah! címmel, tavaly pedig bizonytalan idejű szünetre vonultak (már nem először). Ginger azóta Michael Monroe szólózenekarával nyomult, és játszott is az idei Sensory Overdrive albumon, ám végül kilépett és átadta a helyét a Backyard Babiesből ismert Dregennek.

 

Hozzászólások 

 
+1 #2 Timár Attila 2011-11-02 00:17
Kíváncsi leszek Fyfe Ewing hangzására!!! A stílusa, remélem, a régi!!!
Idézet
 
 
+2 #1 Wildhearted 2011-11-01 14:32
EZAZ!!!!!!!!!
Új Wildhearts lemezek :DDDD
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Winery Dogs - Budapest, Barba Negra Music Club, 2016. február 17.

 

Eric Martin - Budapest, PeCsa Music Café, 2013. március 9.

 

Portnoy, Sheehan, MacAlpine, Sherinian - Budapest, PeCsa Music Hall, 2012. október 19.

 

Lillian Axe - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Wendigo - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.