Shock!

április 26.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Gasoline: különleges koncertfelvétel Dimebag és Vinnie Paul speciális projektjétől

0118dimeIgazi kuriózum-értékű felvétel került elő egy rajongó gyűjteményéből: alább végre megtekinthető azon fellépés anyaga, amelyen utoljára állt egy színpadon a Pantera teljes hangszeres szekciója. Igaz, a 2001. december 31-én adott buli természetesen nem Pantera néven futott…

A Pantera utolsó időszakának hányattatásairól decemberben, Dimebag Darrell meggyilkolásának tizedik évfordulója kapcsán mi is részletesen írtunk a Klasszikushock rovatunkban a csapat utolsó lemezéről, a Reinventing The Steelről szóló visszaemlékezésünkben. Ebből a periódusból származik az a rövid koncertfelvétel is, amelyet a napokban töltött fel a YouTube-ra egy rajongó.

A szóban forgó bulit 2001. december 31-én vették fel Dallasban, a Bronco Browl nevű helyen, ahol a Drowning Pool, a Sevendust és a Union Underground lépett még fel az Abbott tesók Gasoline nevű projektje mellett. Utóbbiban Dimebag és Vinnie Paul mellett Thurber T. Mingus énekes és Sean Time basszer játszott, de fellépett velük Rex Brown is, aki utoljára ezen az estén állt színpadra a tesókkal. A zenekar állítólag fel is demózott hat saját szerzeményt, amiket a próbákon és a fellépéseken is rendszeresen játszottak is többek között Ted Nugent-, Thin Lizzy-, Pat Travers- és Metallica-feldolgozások mellett. „A Pantera egy ideje már nem játszik újév környékén, és kurva szar ilyenkor otthon ülni, nézni a tévét, aztán azt várni, hogy Dick Clarkkal köszöntsön be az új év”, mondta akkoriban Vinnie az MTV-nek a banda megalakításáról. „Ezért hoztuk össze ezt a bandát. A nagy slágerdalunk a Gas Tank, ahol úgy szól a szöveg: this ain't no beer belly, this is a gas tank for my love machine. És alapvetően erről is szól ez a zenekar: a piáról és a csajokról.”

Reméljük, előbb-utóbb az a bizonyos demó is előkerül Dime hagyatékából…

 

Hozzászólások 

 
+3 #4 KoaX 2015-01-18 23:17
Sok mindent mond sok zenész :D
Tudod, idén lesz TOOL, a Slayerben senki nem fog csalódni, Manson pop rocker marad, a GNR még idén kihozza a lemezt, a Limp Bizkit anyag már kész van, Prosecturanak most tényleg lesz új lemez, a DOWN minden évben kiad egy EP-t, tényleg vége a motleycrue/scorpions vonaglásnak stb. Folytassam még? :D
Idézet
 
 
+7 #3 Venomádi 2015-01-18 16:13
Csak hogy a kettes Damageplan anyagot beígérte 2006-ban. Nem én kérem számon rajta, de akkor ne ezt mondja az interjúban, ha nem kívánja kiadni a kezei közül.
Idézet
 
 
#2 KoaX 2015-01-18 15:43
Ha Vinnieban van tényleg némi testvéri szeretet azt békén hagyja a fiókban....
Megy neki a szekér rendesen, nincs szüksége plusz lovékra, emellett pedig, szerintem nem kéne ilyen kiadatlan cuccokkal nyomulni.
Mármint a koncertek oké, azok teljesen rendben vannak, de olyan lemez-dal, amit akkor nem adtak ki valami miatt, mint anno a PISS azokat nagyon nem kellene erőltetni! Nem hiába nem kerültek fel anno a lemezekre azok a dalok.
Idézet
 
 
+10 #1 Sárvári Gábor 2015-01-18 13:45
Van új a a nap alatt. Azért az Explorer-es frontember meglepett. Nem gondoltam volna hogy Dime mellé odatesznek még egy gitárost. Bár az élő hangzást megdobja. És igen. Jó lenne ha előkerülne az a pár demo.

Meg Youtube-n láttam egy videót, Vinnie-vel készült interjú volt.
Arról is beszélt hogy elkezdték írni a Damageplan második lemezét, és hogy majdnem kész az egész. Lehet hogy valamikor kiadja. Ha eljön az ideje. Ha jól rémlik talán azok is ilyen demo formában lévő szerzemények.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Slipknot - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Volbeat - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. június 18.

 

Marty Friedman - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Voivod - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Thaurorod - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Whitesnake Tribute Band - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. május 4.