Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Funk, hard rock és pszichedelia az Electric Boys eredeti felállásától

Új albummal jelentkezik 2013-ban a kultikus svéd hard rocker Electric Boys, méghozzá ismét az eredeti felállásban. Conny Bloom énekes/gitáros, Franco Santunione gitáros, Andy Christell basszer és Niklas Sigevall dobos csaknem húsz év után tért vissza 2011-ben az And Them Boys Done Swang lemezzel, ami hazájukban nagy sikert is aratott.

„Már sok dalt írtunk a lemezhez, szóval van miből válogatnunk ahhoz, hogy a lehető legjobb albumot készítsük el", áll a zenekar közleményében. „Még a legutóbbi stúdiózás idejéből is maradt pár nótánk, szóval ezeket is átnézzük megint. Aztán kiszemezgetjük a legerősebbeket, és kihozzuk a végeredményt."

Az Electric Boys eredetileg 1988-ban alakult, és már abban az évben, gyakorlatilag azonnal befutott Svédországban az All Lips And Hips dal sikere révén. Ezt ugyan csak két évvel később követte teljes nagylemez Funk-O-Metal Carpet Ride címmel, ám mivel a banda ezen ügyesen vegyítette a klasszikus hard rockos, hajmetalos és akkortájt menő funk rockos elemeket a pszichedelikus hatásokkal, még az Egyesült Államokban is hozott nekik némi sikert. Az 1992-es Groovus Maximusszal a beütött grunge-mánia miatt már nem volt ekkora szerencséjük, de ez is erős album volt, az 1994-es, megváltozott felállásban elkészített Freewheelin' azonban már magában hordozta a feloszlást, ami végül gyorsan be is következett. A két főnök, Bloom és Christell a 2000-es évek közepén a Hanoi Rocksban bukkant fel, majd innen már egyenes út vezetett az Electric Boys újjáalakulásához. A 2011-es And Them Boys Done Swang album erős visszatérést jelentett, és a svéd listák hatodik helyén nyitott, ami a zenekar valaha elért legjobb pozícióját hozta meg nekik odahaza.

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Within Temptation - Budapest, PeCsa Music Hall, 2014. március 14.

 

Cloudscape - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

After All - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Accept - Budapest, Club 202, 2011. február 2.

 

Stuck Mojo - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 2.

 

Wackor - Budapest, Wigwam, 2005. március 18.