Shock!

május 04.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Friss Woodstock Barbie-klip és közelgő koncert

Kézzel animált sivatagi pszichedelia és szomorú szívecskék: újabb dalt cseppent a Woodstock Barbie közeledő új kislemezéről, ezúttal a címadó Witch of the Dice a soros – premieren a dal és animációs videója.

„S láss csodát, egy újabb kritikaféle, amivel ezúttal arra mutatunk rá, hogy mennyire mérgező lehet túl sok időt tölteni a digitális világban, és mennyire borzalmas lehet elfelejteni, milyen is a valódi, friss, illatos természet. Ez a dal lett az új kedvencem, nagyon szép, távol-keleti hatásokkal átszőtt szépség" – meséli Szandra, a zenekar énekesnője.

A Witch of the Dice dal elsők között íródott meg az új kislemezre, de a címe nem jött egyhamar, ám amikor meglett, a zenekar annyira erősnek érezte, hogy az egész EP-t e köré építették, sőt, az egész artworköt is. A lemezborítót, a mától előrendelhető vinyl kinézetét és a most megjelent videót is Oláh Dóri készítette, akinek a munkáival a Malomfesztviálon ismerkedtek meg először tavaly nyáron.

„A vizuál alapvetően egy – a zenekar arculatába passzoló – klasszikus pszichedelikus vonalat pendít meg, erőteljes, a címadó dal szövegére támaszkodó szimbólumrendszert használva. A grafika raszterpontos megoldásaival egy korábbi kort idéz meg, az animáció is tradicionális frame-by-frame megoldás, illetve a lemez maga is manuálisan animálható apró finomságot rejt. Kifejezetten öröm volt olyan bandával dolgozni, akikkel az első perctől kezdve megvolt a leghatékonyabb hangnem, és igazi élvezetes alkotófolyamat lehetett a munka" – mesélte Oláh Dóri a munkáról.

Az animációt a lemezbemutató koncerten is vetíteni fogják majd március 23-án az Instantban, ahol az osztrák Mother’s Cake-kel közösen játszanak majd.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Nickelback - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. november 8.

 

Depeche Mode - Budapest, Puskás Ferenc Stadion, 2013. május 21.

 

Portnoy, Sheehan, MacAlpine, Sherinian - Budapest, PeCsa Music Hall, 2012. október 19.

 

Whitesnake - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. július 13.

 

After All - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Muse - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 15.