Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Frances Bean Cobain: „Igazából nem is szeretem annyira a Nirvanát”

0409fbcIdén már 23 éves lesz Kurt Cobain és Courtney Love lánya, Frances Bean Cobain, aki nem sűrűn nyilatkozik a sajtónak, most azonban – a frissen bemutatott Kurt Cobain: Montage Of Heck dokumentumfilm kapcsán – kivételt tett, és leült beszélgetni a Rolling Stone munkatársával. Mint szavaiból leszűrhető, Frances Bean némi távolságtartással szemléli néhai apja munkásságát.

„Igazából nem is szeretem annyira a Nirvanát", mondta Frances Bean a Rolling Stone-nak adott exkluzív interjújában. „Bocs, marketingesek, bocs, Universal. Sokkal jobban bejön a Mercury Rev, az Oasis, a Brian Jonestown Massacre. A grunge-színtér nem az esetem. De a Nevermindról a Territorial Pissings például egy kurva jó szám, meg a Dumb is az In Uteróról – minden alkalommal elsírom magam, ha meghallom. Kurt önképének lemeztelenített változata az a dal: az, ahogy hol drogozik, hol nem, és teljesen helytelennek érzi, hogy egy egész generáció szószólójának kiáltották ki."

Frances Beannek jó véleménye van a Brett Morgen által rendezett friss Kurt Cobain: Montage Of Heck dokumentumfilmről. „Emocionális újságírásról beszélünk: ez a film áll a legközelebb ahhoz, mintha Kurt mondaná el a saját történetét a saját szavaival, a saját esztétikai elvei szerint, a saját nézőpontjából. Egy olyan ember portréja, aki megpróbál megbirkózni az emberi létezéssel. Amikor először találkoztam Brett-tel, nagyon határozott voltam azt illetően, mit akarok látni, hogyan akarom, hogy megjelenítse Kurtöt. Megmondtam neki, hogy nem akarom viszontlátni Kurt mítoszát meg a hozzá kapcsolt romantikát. Mert azzal együtt, hogy Kurt a létező legszörnyűbb módon halt meg, mitológia és romantika veszi körül, hiszen örökké 27 éves marad. Egy művész vagy egy zenész szavatossága nem feltétlenül olyan hosszú – ő azért vált ikonná, mert sosem fog megöregedni. Mindig gyönyörű lesz, és mindig olyan fontos marad, mint amilyen élete azon korszakában volt."

Cobain lánya természetesen jó kapcsolatot ápol apja egykori zenésztársaival. „Dave, Krist és Pat egyszer eljöttek hozzám. Régóta akkor voltak együtt először, és egyből láttam rajtuk, amit én csak K.C.-izgatottságnak szoktam nevezni: az, hogy amikor rám néznek, Kurtöt látják. Bámulnak rád, és tudod, hogy kísértetet látnak. Alapvetően maguk között beszélgettek, egy csomó régi olyan sztorit elevenítettek fel, amiket én is milliószor hallottam. Ott ültem közben egy székben, egymás után szívtam a cigarettákat, és meredtem magam elé. Ők meg egy idő után közölték, hogy pontosan azt csinálom, amit az apám is tett volna a helyemben... De örültem, hogy eljöttek. Nagyszerű volt: mint egy Nirvana-újjáalakulás, csak éppen egyvalaki hiányzott. Leszámítva persze az ivadékát..."

 

Hozzászólások 

 
+11 #8 Dead again 2015-04-10 15:41
Kísérteties a hasonlóság kettőjük között, főleg amikor még kislány volt. Amúgy dögös kis csaj lett belőle :) És valóban, értelmesnek is tűnik. Jó fej lehet.
Idézet
 
 
+2 #7 kaffer 2015-04-10 15:36
Annyira mondjuk én sem szeretem. :)
Idézet
 
 
-28 #6 BlackBarbar 2015-04-10 15:32
27 evesen majd pisztolyt fog es puff lesz neki is ???
Idézet
 
 
+17 #5 Zsolti 2015-04-10 10:51
Nem értem, mi olyan döbbenetes benne, hogy nem szereti a Nirvanát. Aki rajongó, azért szereti, mert passzol az ízléséhez. Neki nem passzol az ízléséhez, tehát nem hallgatja. Abból, hogy az apja zenéje, még nem következik az, hogy szeretnie kéne. Más az ízlése, ennyi. Épp elegen hallgatják nélküle is. :)
Idézet
 
 
+28 #4 bogar 2015-04-10 10:22
Ráadásul nem is igazán lehet mit mondani az apja és a közte lévő viszonyról, mert az gyakorlatilag nem létezik, azon felül, hogy ő nemzette.

Én kiskoromban elvesztettem az apámat, és egy bizonyos idő után elkezdtek az agyamra menni azok a kérdések, hogy mire emlékszel, meg mit örököltél tőle, stb...... (Kb. arra emlékszem, hogy egyszer szánkóztunk és beletaknyoltunk a patakba! :-))

Na most, ha valakinek Cobain a családneve, akkor neki vajon mennyire lehet ebből elege!!??
Idézet
 
 
+22 #3 cápaidomár 2015-04-10 09:22
Hoppá, milyen kis helyes:-)) És még sütni valója is akad, tényleg.
Sebaj, én nagyon csípem a Nirvanát, hallgatom majd helyette is.
Idézet
 
 
+22 #2 Roby 2015-04-10 08:38
Ezzel én is így vagyok, de a lányka meglepően értelmes. Ahhoz képest meg pláne, hogy milyen anyja van neki...
Idézet
 
 
+3 #1 BSND 2015-04-10 08:05
Na most mondok valamit, ami kábé pont annyira lesz érdekes, mint a fenti hír: igazából én sem szeretem annyira a Nirvanát! Sőt, kimondottan utálom.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Iron Maiden - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Nickelback - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. november 8.

 

Marty Friedman - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Poisonblack - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Solar Scream - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Muse - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 15.