Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Fontos az a bizonyos érzés, amit egy nagylemez ad”

2014 előtt nem igazán érdemes új In Flames lemezben reménykedni, az azonban biztosnak tűnik, hogy a zenekar teljes albumban gondolkodik majd, nem pedig single-ekben vagy EP-kben. Minderről Anders Friden énekes beszélt egy friss interjúban.

„Alighanem az egész jövő évben turnézni fogunk, és csak utána kezdünk el gondolkodni rajta, mi legyen a következő lépés", magyarázta Anders a PureGrainAudiónak. „Fejben már akadnak új témáink, de a konkrét dalszerzési folyamat nálunk olyasmi, amit csak akkor szoktunk elkezdeni, amikor már nem turnézunk. Tény, hogy rengeteg szabadidővel rendelkezel egy turnén, ilyenkor azonban képtelenek vagyunk koncentrálni. Ilyenkor inkább elmegyek és eszem valami jót vagy iszom egy sört ahelyett, hogy a számítógép mellett üljek és felvételeket készítsek. Nálam vannak a ProTools cuccaim és egy kicsi billentyűs hangszer is, foglalkozom is velük, meg írok is, de alapvetően csak magamnak – hogy agyilag ép maradjak. De az In Flamesnek zeneileg szüksége van egy kis pihenésre ilyenkor ahhoz, hogy elkezdjünk gondolkodni az újabb dalokon."

Sok zenésszel ellentétben Friden továbbra is hisz a nagylemezes formátumban. „Szerintem az albumok ma nagyobb jelentőséggel bírnak, mint valaha, hiszen annyira egyszerű kihozni csak single-ket vagy zenerészleteket. Nekem viszont fontos az a bizonyos érzés, amit egy nagylemez ad. Lehet, hogy a mai kölykök már úgy nőnek fel, hogy nem ismerik ezt, én viszont ehhez túl old school módon gondolkodom. Ehhez szoktam, hiszen bakeliteken nőttem fel. Még a CD formátumért sem rajongtam annyira, hiszen azon már tök egyszerű volt léptetni a zenét. Persze millió CD-m van ettől még... Én tehát ma is a nagylemezekért rajongok."

Az In Flames tavalyi albuma, a Sounds Of A Playground Fading komoly siker volt, Németországban például az eladási listák első helyén kezdett.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Cloudscape - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Magma Rise - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Slayer - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Destruction - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Die Hard - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Paul Gilbert - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 29.