Shock!

május 08.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Földönkívüliekről és titkos társaságokról írta új dalait a Testament

Már tényleg nincs sok hátra a Testament új albumának munkálataiból, ráadásul a zenekar az idei Rockmaratonon fellép. Chuck Billy énekes egy friss interjúban most megvilágította a The Brotherhood Of The Snake lemezcím hátterét. Egy ideje tudjuk, hogy igen súlyos lemezt várhatunk a Testamenttől, és az is biztos, hogy a banda júliusban a Rockmaraton fényét is emeli majd jelenlétével.

0208testament

Chuck Billy énekes most a The National Studentnek beszélt a The Brotherhood Of The Snake címet kapott lemez elméleti megalapozásáról. „A Kígyó Testvérisége egy nagyjából hatezer évvel ezelőtt létezett társaság volt, amely minden vallás ellen küzdött”, mondta a frontember. „Érdekes témának tűnt, felkeltette az érdeklődésünket, és sok dalt is ihletett. Úgyhogy nagyjából a lemez is ezt a vonalat járja körül. Lesznek persze számok, amelyek kilógnak ezek közül, de a nóták többsége a földönkívüliek meg a vallások témakörével foglalkozik. Aztán még az is lehet, hogy írok pár szöveget az indián örökségemről. Szóval azért nem egyetlen koncepcióra fűztük fel a nótákat.”

A Testament hagyományosan nem dolgozik túl gyorsan, amit Chuck szerint az is nehezít, hogy a zenekar tagjai manapság már nem is élnek igazán közel egymáshoz. „Ez nem egy úgymond normális csapat, ahol megbeszéljük, hogy oké, akkor holnap találkozunk a stúdióban, és jammelünk egyet. Alex New Yorkban él, Eric San Diegóban, és ma már csak Steve meg én lakunk a Bay Areában. Ez nem könnyíti meg éppen a dalszerzést sem, szóval inkább mindenki e-mailben küldözgeti az ötleteit. Szóval ez a legnehezebb ebben az egészben, bár szerintem kicsit jobban koncentrálunk emiatt magukra a dalokra. De én továbbra is szeretem, ha összeröffenünk, és a stúdióban, együtt is ötletelgetünk.”

Mint azt Eric Peterson egy korábbi interjúban elmondta, a The Brotherhood Of The Snake zeneileg leginkább talán az 1999-es The Gatheringre üt majd. „A tíz eddigi dalból hat thrashes, de mindegyik más, ami nagyon bejön. És blastbeateket is alkalmazunk itt-ott”, mondta a gitáros. „A címadó dal hallatán Gene Hoglan azt kérdezte, becrackeztem-e, mert ilyen gyors blastbeatet még ő sem tud feljátszani… Valami 270 bpm környéki volt a tempó, ő meg tiltakozott, hogy ezt nem tehetem vele. De ragaszkodtam a dologhoz, neki pedig találni kellett valami trükköt, hogy kivitelezhesse, de így is rohadt nehéz. Eleinte kicsit aggódott is, de megcsinálta, és marha jó is lett. Azt mondta utána, ez az eddigi leggyorsabb blastbeatje, és mivel Gene Hoglanről beszélünk, ez azért tényleg elég kattant… De közben szupermelodikus is a dal, van benne egy kicsi a Judas Priest Rapid Fire-jéből meg a Demonic lemezes The Burning Timesból a gitárjáték szempontjából…”

A Testament legutóbbi stúdióalbuma 2012-ben jelent meg Dark Roots Of Earth címmel. A The Brotherhood Of The Snake címadó dala elméletileg nemsokára kijön ingyenes digitális single-ként, a lemez pedig reaálisan nézve valamikor az év második felében várható. Viszont addig még élőben is meg lehet nézni a csapatot az idei Rockmaratonon.

 

Hozzászólások 

 
+5 #1 Jézus 2016-05-14 13:37
Biztosan jó lesz, a legutóbbi album a Kreator Phantom Antichristjával az új évezred két legjobb thrash-albuma szerintem a nagyöregektől.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Peter Gabriel - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. május 6.

 

Within Temptation - Budapest, PeCsa Music Hall, 2014. március 14.

 

Nitzer Ebb - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Overkill - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Stratovarius - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Whitesnake Tribute Band - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. május 4.