Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Flotsam And Jetsam: jön az újravett No Place For Disgrace

0122fjFebruár 14-én jelenik meg a Flotsam And Jetsam kultikus második, No Place For Disgrace című 1988-as nagylemezének 2014-es verziója. Az arizonai thrasherek teljesen újravették az anyagot, amelyről egy dal máris meghallgatható a rebootolt formában.

A No Place For Disgrace kulcsfontosságú album volt a Flotsam And Jetsam pályafutásán, hiszen ez volt az első anyag, amelyet már a Metallicába távozott alapító basszerük és fő dalszerzőjük, Jason Newsted nélkül készítettek (noha ezen a lemezen még akadtak Jason által írt témák). A csapat eredetileg csak egy alapos újrakeverésben és újramaszterizálásban gondolkodott, ám idővel rájöttek, hogy sokkal jobban járnak, ha inkább újraveszik az egész anyagot, amelyről a P.A.A.B. dal 2014-es változatát közzé is tették. A banda tavaly Jason Newstedet is megkörnyékezte, hogy vegyen részt az újravételben, ám a basszer köszönettel elutasította az ajánlatot. „Egyszerűen nem tűnik számomra helyesnek az ilyesmi, mert olyan, mintha visszafelé haladnál, én pedig előre szeretek menni. Áldásom arra, hogy a Flotsam felvegye a No Place-t, semmi bajom a dologgal, de nem kívánok részt venni benne. Mindig is támogatni fogom a Flotsam And Jetsamet, de nem leszek többé tagja a zenekarnak”, mondta egy tavaly decemberi interjúban.

A Flotsam február 7-től Európában turnézik a Sepultura és a Legion Of The Damned társaságában, az év legizgalmasabb koncertje azonban az április 25-26-ai Keep It True XVII fesztiválon vár rájuk, itt ugyanis Jason kivételével a banda teljes eredeti felállása színpadra lép majd. Mindezt persze az is lehetővé tette, hogy a tavalyelőtti Ugly Noise lemezre másfél évtizednyi szünet után visszatért Kelly Smith dobos és Ed Carlson gitáros is a régi leosztásból (igaz, utóbbi utána szinte egyből távozott is, de a fejlemények tükrében továbbra is jóban vannak), azóta pedig az a Michael Spencer basszer is ismét felsorakozott a banda ügye mellett, aki 1987-ben, Newsted utódjaként csatlakozott a Flotsamhez, és az eredeti No Place For Disgrace-en debütált a bandában. Ők, illetve Eric „A.K.” Knutson énekes ezen a koncerten természetesen csak az 1986-os Doomsday For The Deceiver debütről és a No Place-ről játszanak majd Lauda-Königshofenben.

 

Hozzászólások 

 
+3 #2 Zoli 2014-01-22 12:57
Tetszik ez a csavar a borítóval...
Idézet
 
 
+4 #1 Lilibaba 2014-01-22 12:16
Nagy kedvencem a mai napig az album. Ezzel a verzióval nem tudok mit kezdeni. Nyúúúúlosabb és nem húzósabb lett.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anna Murphy - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Cloudscape - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Slayer - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Beardfish - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

ZZ Top - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2009. október 15.

 

Watch My Dying - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.