Shock!

április 29.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Firewind: kevesen sok ellen

Május 21-én jelenik meg a Century Mediánál a görög Firewind új nagylemeze, a Few Against Many, amelyet a Charred Walls Of The Damned gitáros Jason Suecof kevert a floridai Orlandóban. Gus G. és zenekara a nyáron a Távol-Keleten is koncerteznek.

A Few Against Many a görög heavy metal csapat hetedik nagylemeze lesz, és nyilván fokozott figyelem irányul majd rá, hiszen amióta a legutóbbi Days Of Defiance megjelent, Gus G. nevét hatalmas tömegek ismerték meg Ozzy Osbourne gitárosaként. Azt egyelőre nem tudni, hogy Gus játszik-e majd a Black Sabbath bulikat váltó nyári Ozzy & Friends koncerteken, de a Firewind már lekötött pár koncertet a következő időszakra, amelyek mellé vélhetően újabbak is csatlakoznak majd. Jelen állás szerint Magyarországhoz legközelebb a vizovicei Masters Of Rockon lehet majd elcsípni őket, amely július 12. és 15. között kerül megrendezésre idén. Az azonban már biztos, hogy augusztusban a csapat karrierje során első ízben a Távol-Keleten játszik, konkrétan Pekingben, Sanghajban és Tajpejben lesznek koncertjeik.

„Mindannyiunkban ott motoszkál, hogy fel kellene frissítenünk egy kicsit a zenénket", mondta az új anyagról még tavaly nyáron Bob Katsionis billentyűs. „Az emberek általában power metalnak hívnak minket, de ők nem tudják, mi az a power metal. Mi igen, mert azon nőttünk fel. Ez csak egy címke, amit ránk ragasztottak, aztán mindenki átvette... Azt ugyanakkor nehéz megmondani, mit lehetne megváltoztatni, hiszen öt különböző emberről és három dalszerzőről van szó. Nem könnyű kiszámítani, merre megy majd el ez az egész... Fejben tudom, mit akarok hallani, de nehéz ezt körülírni. Leginkább úgy fogalmazhatnék, több rockot szeretnénk. Nem tudom, végül mi sül ki a dologból, de az biztos, hogy van rajtunk némi nyomás, hiszen Ozzy révén rengetegen kezdtek el figyelni a Firewindre. Vagyis biztos, hogy egy nagyon jó albumot kell készítenünk."

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Slipknot - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Wisdom - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

30 Seconds To Mars - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 13.

 

Wendigo - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 11.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2006. április 25.