Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Filmzenei Oscar-díjat nyerhet Trent Reznor

Mindössze egy héttel azután, hogy besöpörték a Golden Globe-ot, egy Oscar-jelölést is begyűjtött Trent Reznor és partnere, Atticus Ross, akik együtt dolgoztak A közösségi háló című film zenéjén. A Nine Inch Nails főnök és partnere talán a legkomolyabb esélyesek az aranyszobrocskára.

Reznor és Ross filmzenéje az Eredet, az Így neveld a sárkányodat, a 127 óra és A király beszéde zenéivel csatázik majd az Oscarért. „Nem úgy fogtunk bele ebbe a projektbe, hogy bármiféle díjat vagy elismerést vártunk volna", mondta Trent, aki szimplán csak szürreálisnak nevezte a jelölés tényét. „Kölyökkorom óta zenész akartam lenni, de egészen pár hónappal ezelőttig, a film bemutatójáig át sem suhant az agyamon az Oscar gondolata. Egészen különös tapasztalatot jelentett dolgozni ezen a mozin, kivételes lehetőségként tekintettem az egész munkára, és nagyon örülök neki, hogy az Amerikai Filmakadémia is észrevette, hogy nem valami hagyományos filmzenét írtunk. Ez rengeteget jelent számomra."

A facebook-mozi összesen nyolc Oscar-jelölést gyűjtött be, köztük a legjobb film, a legjobb rendező, a legjobb férfi főszereplő és a legjobb adaptált forgatókönyv díjakra is esélyes. A gálát február 27-én rendezik meg Los Angelesben.

Az idén 46 éves Trent Reznor számára persze nem újdonság a filmbiznisz, hiszen korábban is dolgozott már kollaboránsként bizonyos mozik soundtrackjén, így például az 1994-es Született gyilkosok vagy az 1997-es Lost Highway filmzenealbumokon. Komplett filmzeneként A közösségi háló volt az első teljes munkája. Legközelebb ismét a facebook-film rendezőjével, David Fincherrel dolgozik majd a jelenleg előkészítési fázisban lévő The Girl With The Golden Tattoo zenéjén.

Olvasd el, mit írtunk a Nine Inch Nails utolsó lemezéről, a The Slipről, illetve a csapat 2009-es budapesti koncertjéről!

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Depeche Mode - Budapest, Puskás Ferenc Stadion, 2013. május 21.

 

Leander Rising - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. február 7.

 

Slayer - Tokaj, Hegyalja Fesztivál, 2011. július 15.

 

Magma Rise - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Thaurorod - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Destruction - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.