Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Feléledt és új dallal jelentkezett a norvég death metal egyik legkorábbi bástyája

Circle Of Morbidity címmel új dalt tett közzé a Cadaver. Az egyik első norvég death metal zenekar még idén kiadja visszatérő nagylemezét.

0424cadaver

Felélesztette az egyik első norvég death metal bandát a Satyricont is megjárt Anders Odden, aki Dirk Verbeurennel, a Megadeth jelenlegi és a Soilwork volt dobosával fogott bele az új dalok összerakásába. A csapat új lemeze máris elkészült Edder & Bile címmel, és jelenleg több kiadóval is tárgyalnak a megjelenésről. Annyi azonban bizonyos, hogy az album még 2019-ben kijön.

A Cadaver a ’80-as évek norvég undergroundjának meghatározó bandája volt, és a műfaj helyi képviselői közül elsőként jelentettek meg nagylemezt 1990-ben, Hallucinating Anxiety címmel (közösen a svéd Carnage-dzsel). A folytatás, az …In Pains 1992-ben jött ki, de a banda egy évvel később feloszlott. Odden ugyanakkor azóta is folyamatosan gyűjtögette az ötleteket egy majdani visszatéréshez. „A szívem mélyén mindig is tudtam, hogy valamilyen formában még létezik a Cadaver”, mondja. „Dirk sessiondobosként játszott a Satyriconnal a 2014-es 70,000 Tons Of Metalon, és összehaverkodtunk. Mesélte, mennyire szerette annak idején a Cadavert, én pedig megemlítettem neki, hogy tíz éve veszem fel a demókat dobos nélkül… Jellemző rá, hogy egyből azt felelte: küldjem el neki őket!”

A most elsőként bemutatott Circle Of Morbidity dalban Jeff Becerra, a Possessed frontembere is vendégordibál.

 

Hozzászólások 

 
#1 WTF?! 2019-04-24 15:47
Valahányszor meghallom ezt a fantáziátlan "set you free / set me free" lózungot azonnal kikapcsolom az adott dalt. Itt ez pár másodperc alatt eljött. Klisés semmi...
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Portnoy, Sheehan, MacAlpine, Sherinian - Budapest, PeCsa Music Hall, 2012. október 19.

 

K3 - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Sodom - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Paul Gilbert - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 29.

 

Helloween - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Beardfish - Budapest, A38, 2010. október 24.