Shock!

április 18.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Februárban jelenhet meg a Deep Purple következő albuma

Valószínűleg februárban jelenhet meg a Deep Purple régóta várt új albuma, amelynek alapváltozatán tizenegy-tizenkét szerzemény kap majd helyet. A csapat ugyanakkor ennél több számot rögzített Bob Ezrin producerrel, vagyis további bónuszok elcsepegtetése is várható.

Roger Glover basszusgitáros az orosz ITAR-Tassz hírügynökségnek adott interjújában beszélt a készülő új Purple albumról, amelyhez tizennégy dal már teljesen elkészült. Ez ebben az esetben azt jelenti, hogy a témák kiadásra készen állnak, és a zenekar közelgő oroszországi koncertjein akár már elő is kerülhet néhány új darab. Az egyelőre cím nélküli album a mostani állás szerint 2013 februárjában jelenhet majd meg, vagyis bő hét és fél évvel követi majd a veterán brit hard rockerek utolsó stúdiólemezét, a 2005-ös Rapture Of The Deepet. Glover azt is elárulta, hogy az alapkiadáson tizenegy-tizenkét szám kaphat helyet, a maradék sorsa egyelőre ismeretlen.

A zenekar jövőre természetesen masszív világturnét tervez az új albummal, és amennyiben decemberben beválasztják őket a Rock And Roll Hall Of Fame-be, igen komoly pörgés várható körülöttük 2013-ban a tavaszi beiktatással, amelyet hatalmas médiafigyelem övez. Hónapok óta komoly pletykák hallhatók a zenekar egy esetleges újabb magyarországi fellépéséről is a jövő évi székesfehérvári Fezenen, bár ezeket eddig hivatalos forrásból még senki sem erősítette meg. A Rapture Of The Deep megjelenése óta a Deep Purple mindenesetre három hagyományos koncertet is játszott Magyarországon: 2006-ban és 2007-ben a Sportarénában, 2010-ben pedig a Népstadion Szoborparkjában, a Stargarden Fesztiválon léptek fel.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Portnoy, Sheehan, MacAlpine, Sherinian - Budapest, PeCsa Music Hall, 2012. október 19.

 

Nitzer Ebb - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Paul Gilbert - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 29.

 

Solar Scream - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

30 Seconds To Mars - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 13.

 

Wendigo - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 11.