Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Fear Factory: visszatérés az agresszív sci-fi sztorikhoz

Több mint egy évtized után ismét konceptalbumot készíthet a Fear Factory, Burton C. Bell énekes legalábbis nagyon szeretne újból valami gondolatébresztő sztoris lemezt csinálni. Most azonban először pihennek egy kicsit, tehát 2012 előtt biztosan nem várható tőlük friss anyag.

„Most először tartunk egy kis szünetet, de utána bevonulunk a stúdióba és elkezdünk dolgozni az új lemezen", mondta Burton C. Bell énekes a luxushajós 70000 Tons Of Metal fesztiválon a SkullsNBones.comnak. „A Mechanize jó album volt, nagyon büszke vagyok rá, de ennek az újnak jobbnak kell lennie nála. Vannak bizonyos terveim egy újabb fullos konceptalbumról történettel, artworkkel, csak hogy tényleg elég agyas legyen..."

A Fear Factory első négy albuma, az 1992-es Soul Of A New Machine, az 1995-ös Demanufacture, az 1998-as Obsolete és a 2001-es Digimortal ha lazán is, de mindenképpen egybefüggő jellegűek voltak, a legdirektebb módon azonban egyértelműen az Obsolete-en rendelték alá a dalokat és a körítést a sci-fi jellegű koncepciónak. Az Egyesült Államokban egyébként a mai napig utóbbi számít a zenekar legsikeresebb anyagának, és egyben ez a Fear Factory egyetlen amerikai aranylemeze is.

Burton szerint a Los Angeles-i extrém metal banda következő anyaga valamikor 2012-ben jelenhet meg. A Fear Factory tagságát Burton és a 2009-ben hosszas anyázóhadjáratok után, illetve közepette visszatért alapító gitáros, Dino Cazares, illetve Byron Stroud basszusgitáros és Gene Hoglan überdobos alkotják. A csapat tavaly nyáron a Szigeten is fellépett, és decemberben egy újabb európai turnékört fejeztek be a High On Fire társaságában The Industrial Discipline Tour fedőnév alatt.

Olvasd el a Shock! szigetes interjúját Dinóval és Burtonnel!

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anna Murphy - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Symphony X - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Accept - Budapest, Club 202, 2011. február 2.

 

Solar Scream - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

30 Seconds To Mars - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 13.

 

Watch My Dying - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.