Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Fantasztikus énekes, de még nagyszerűbb költő volt”: Warrel Dane-t gyászolja a metalszíntér

Az egész metalvilág Warrel Dane-t gyászolja, aki tegnap, váratlanul hunyt el Brazíliában egy szívinfarktus következtében. Az énekes egykori és jelenlegi zenésztársait, barátait természetesen sokkolta a tragédia.

warrel_dane_k2016_05

Jelenlegi és egykori zenésztársait egyaránt lesújtotta Warrel Dane váratlan halála. „Ma Warrel Dane halálhírére ébredtem", írta a Facebookon Lenny Rutledge, a Sanctuary gitárosa. „Nem is tudom, mit mondhatnék. Meghalt, aki több mint harminc éven át a barátom, a testvérem és a zenei alkotótársam volt. Teljes sokkban vagyok. Nagyon sajnálom minden közeli családtagját és barátját, akiknek a Facebookról kellett értesülnie a hírekről." „Nyugodj békében, Warrel", így Jeff Loomis, a Nevermore ex-gitárosa, aki egy régebbi közös képet tett ki az Instagramra az énekessel. „Mindig nagy becsben tartom majd a szép időket, amiket együtt éltünk meg." Curran Murphy, a Nevermore egykori másodgitárosa szintén egy közös fotóval emlékezett Dane-re. „Ez itt én vagyok 1997-ben, a The Politics Of Ecstasy turnéján. Akkor jártam először Európában, ekkor kezdődött a zenei pályafutásom. Tudom, honnan érkeztem, és mennyire szerencsés voltam, hogy gitározhattam ebben a zenekarban. Nagyon keményen dolgoztam azért, hogy méltó legyek ehhez a négy tehetséges zenészhez. A szívem megszakad, ahogy erre a megörökített pillanatra nézek."

A Nevermore-ral rendszeresen turnézó bandák tagjai szintén mély fájdalommal búcsúztatják Warrelt. „Rengeteg emlék kavarog a fejemben", így Mike Amott, az Arch Enemy főnöke, akinek bandájában jelenleg Loomis is gitározik. „Nagyon furcsa belegondolni, hogy soha többé nem fogsz nekem küldeni egyetlen vicces üzenetet sem. Egyedülállóan tehetséges, intelligens, de nyugtalan ember voltál, aki tagadhatatlanul nyomot hagyott a heavy metal történelmében. Nagyon hiányzol majd, barátom." „Peter Wichers fogalmazta meg egyszer a legjobban: fantasztikus énekes, de még nagyszerűbb költő", írta Björn Strid, a Soilwork frontembere. „Csakis helyeselni tudok. A Soilwork is a Nevermore-ral játszotta az első igazi Európa-turnéját 2001-ben. Nagyszerű emlékeket őrzök a Warrellel folytatott szívből jövő, mély beszélgetéseinkről azon a turnén, és biztos vagyok benne, hogy nem vagyok egyedül ezzel. Emlékszem, már az is óriási hatást tett rám, amikor hallottam a hangját a beállásokon. A marosvásárhelyi sportarénás fellépés különösen kiemelkedő volt. Nagyon fog hiányozni."

A halálhírt először bejelentő Johnny Moares, Warrel szólócsapatának gitárosa szerint az énekes nem volt túl jó formában az utóbbi hetekben. „Eleve rossz volt az egészségi állapota a diabétesz és az alkoholproblémái miatt. Sok egészségügyi problémával kellett szembenéznie", mondta a gitáros az UOL-nak a tragédiáról, és egyúttal hozzátette: a szólólemez, amelyen Brazíliában dolgoztak, részben elkészült. „Az instrumentális részek szinte teljesen megvannak, és már az énektémákat is elkezdtük rögzíteni. Sok minden ezek közül is készen állt. Most azon gondolkodunk, miként lehetne amolyan posztumusz tisztelgésként kihozni ezt az anyagot. Lehet, hogy hívhatnánk néhány vendégénekest a dalok befejezéséhez, de egyelőre nem született még hivatalos döntés."

Warrel Dane – a Wikipedián írtakkal ellentétben – 56 éves volt. Hamarosan egy személyes hangvételű összeállításban is megemlékezünk róla.

 

Hozzászólások 

 
+5 #4 suizidium 2017-12-15 04:58
De kemény veszteség ez a pali! Basszameg, hogy a Nevermore anno elég komoly hatással volt rám az nem kif. És milyen kurvajo szövegei is voltak amellett hogy milyen kurvajo enekes volt!
Idézet
 
 
+10 #3 Tulus 2017-12-14 14:42
Az év legrosszabb híre :(
Idézet
 
 
+28 #2 ROBROCK 2017-12-14 10:01
Ezzel végképp sírba száll a Nevermore, az utóbbi 30 év talán legzseniálisabb zenekara is...
Idézet
 
 
+13 #1 Verebélyi Gábor 2017-12-14 09:21
(....)
Beletörődni a felfoghatatlanb a...
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Slipknot - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Slayer - Tokaj, Hegyalja Fesztivál, 2011. július 15.

 

A Life Divided - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Muse - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 15.

 

Watch My Dying - Gödöllő, Trafó, 2003. május 23.

 

Wackor - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.