Shock!

április 26.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Faith No More: Jim Martint is megkeresték az újjáalakulás előtt

Jó régóta nem hallottunk a Faith No More egykori gitárosáról, Jim Martinról, aki legutóbb tavaly decemberben, a Metallica születésnapi koncertjein bukkant fel a nyilvánosság előtt némi színpadi sztorizás erejéig, értékelhető zenei produkcióval azonban emberemlékezet óta nem állt elő. Jim most egy angol rajongói oldal kérdéseire válaszolt.

„1993-ban nézeteltérések közepette hagytam ott a Faith No More-t úgy, hogy a zenekar még mindig karrierje csúcsán állt. Büszke vagyok rá, hogy hozzájárulhattam a zenekar sikereihez és örökségéhez", szögezte le elöljáróban Jim, akit a hívek természetesen elsősorban a néhány éve nélküle összeállt bandáról kérdezgettek. A Faith No More jellegzetes hangzásának kialakításában alapvető szerepet játszott Martin az Angel Dust lemez turnéi után távozott a zenekarból komoly zenei és személyes nézeteltérések miatt.

A gitárost saját bevallása szerint ugyan megkeresték az újjáalakulás előtt, de végül nem őt választották a turnéhoz. „2008-ban egy ideig rendszeresen kaptam róla információkat, hogy a zenekar egy újjáalakuló turné dátumait, fesztiválokat, európai bulikat köt le. Tájékoztattak erről, és igen, a promoterek az eredeti felállásról beszéltek. 2009 februárjában Roddy felhívott, és elmondta, hogy elkezdtek gondolkodni a dolgon, és csak azt akarja kipuhatolni, én mit gondolok erről az egészről. Igent mondtam, érdekelt a dolog. Azt is közöltem vele, hogy tudok a már lekötött turnéról, hogy már a bejelentés előtt állnak, és már csak alá kell írni a konkrét megállapodásokat. Mondtam, hogy küldje át a papírokat, átnézem őket, és elkezdtem a menedzsmentnél is érdeklődni a paraméterek felől. Pár nappal később a menedzsmenttel sikerült beszélnem, és tőlük tudtam meg, hogy mást választottak helyettem. Tudom, hogy ez fura, de úgy éreztem, semmiből sem maradtam ki, egyszerűen csak így alakult. Hogy elejét vegyem mindenféle ostoba téves információnak, a hivatalos bejelentés előtt néhány nappal kiadtam egy közleményt, hogy nem veszek részt a reunion turnéban."

Martin szerint nem valószínű, hogy akár csak egy-két dal erejéig is felbukkanna a Faith No More színpadán a közeljövőben. „Tisztában vagyok vele, hogy a rajongók az igazit akarják, és készen álltam arra, hogy tárgyaljunk egy közös turnéról. Sajnos a dolog nem jött össze. Nem hinném, hogy egy random felbukkanás bárkinek is igazságot szolgáltatna..."

Jimnek jelenleg nincs zenekara, de mindenképpen szeretne új zenéket megjelentetni. Pontos tervekkel azonban egyelőre nem rendelkezik. A Jon Hudson gitárossal újjáéledt Faith No More az idei koncertek után egyelőre pihen.

 

Hozzászólások 

 
+2 #6 Aladin 2012-11-15 15:54
Jééé... Így néz ki a Jim Martin???
Idézet
 
 
+2 #5 kepenyes 2012-11-14 23:15
Na, most már kontaktlencséje van :)
Idézet
 
 
+2 #4 neal and jack and me 2012-11-14 13:33
http://www.blabbermouth.net/news.aspx?mode=Article&newsitemID=182195
Idézet
 
 
+3 #3 Draveczki-Ury Ádám 2012-11-14 12:58
Tippeljetek. :)
Idézet
 
 
+3 #2 norbonc 2012-11-14 12:09
Igen,ez jó kérdés...
Idézet
 
 
+4 #1 neal and jack and me 2012-11-14 11:54
oszt ki van a képen?
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Alter Bridge - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Anthrax - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Portnoy, Sheehan, MacAlpine, Sherinian - Budapest, PeCsa Music Hall, 2012. október 19.

 

Rise Against - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Magma Rise - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Destruction - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.