Shock!

április 18.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Ezüstlemeznek örülhet az új anyagon dolgozó Machine Head

Tizenegy és fél évvel a megjelenését követően ezüstlemez lett Nagy-Britanniában a Machine Head 1999-es harmadik albuma, a The Burning Red, mely egész kora egyik legvitatottabb anyagának számított. A szigetországban 60 ezer eladott példány után jár ez a fokozat a British Phonographic Industrytól (BPI). Robb Flynnék már aktívan dolgoznak következő anyagukon, ami valamikor az év végén várható.

A The Burning Red 1999 augusztusában került a boltokba, és azonnal megosztotta a Machine Head táborát. Az akkori időszak felkapott nu metal producerével, Ross Robinsonnal készített album jelentette a csapat új gitárosa, Ahrue Luster debütálását, de a korábbihoz képest nagyban módosított irányt felesleges lett volna az ő nyakába varrni, hiszen Robb Flynn is teljes mellszélességgel kiállt az egyszerűbb felépítésű, szellősebb hangszerelésű dalok és a néhol rappelős vokálok, hip hopos groove-ok mellett. Flynn akkoriban abból sem csinált titkot, hogy a banda az abszolút csúcsmezőnyt célozta meg az anyaggal, és célzottan minden korábbinál nagyobb sikereket akartak vele elérni.

A rajongók egy része azzal vádolta a bandát, hogy eladták magukat, a lemez pedig nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket: habár az Egyesült Államokban jobban fogyott, mint két elődje, a Burn My Eyes és a The More Things Change..., az áhított áttörés elmaradt, és a zenekar hitelének sem tett túl jót ez a kis kaland. Az album azóta mindenesetre már megtalálta a helyét a Machine Head életműben, a mai napig rendszeresen játszanak róla dalokat a koncerteken. Az ezüstlemez fokozat mindenesetre komoly eredmény, bár tegyük hozzá, hogy a banda legutóbbi albuma, a 2007-es The Blackening alig több mint két év alatt átlépte a 60 ezres eladási példányszámot a briteknél.

Robb Flynnék jelenleg már aktívan készítik következő nagylemezüket, amit a mostani elképzelések szerint áprilisban kezdenek el felvenni, és ha minden jól megy, az év végén jelentetnek majd meg a Roadrunnernél. Eddig két dalcím ismert, a This Is The End és a Who We Are, de a főnök egyelőre nem árult el túl sok konkrétumot ezek irányvonaláról. „Ez a két dal himnikus, riffcentrikus, de van bennük egyfajta epikus, neoklasszikus jelleg is. Szövegileg dühös, de a küzdelemről szóló számok", mondta Robb a brit Metal Hammernek. „Senki se várja tőlünk a Blackening második részét, előre haladunk."

A mostani állás szerint a zenekar idén nyáron a Rockstar Energy Mayhem Festival turnén játszik majd az Egyesült Államokban a Megadeth, a Disturbed és a Godsmack társaságában. Az első kilenc állomáson ők lesznek majd a főszínpad nyitózenekara, a többi tizennyolc bulin pedig a kisebb Extreme Stage headlinereként lépnek fel.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Leander Rising - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. február 7.

 

Magma Rise - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Symphony X - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Nevermore - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Wendigo - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 11.

 

Watch My Dying - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.