Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Ezentúl Yesből is kettő működik majd

Pénteken a Yest is beiktatták a Rock And Roll Hall Of Fame-be, és ennek megfelelően máris megkettőződött a zenekar: Jon Anderson, Trevor Rabin és Rick Wakeman a jövőben szintén Yesként játszanak majd a jelenlegi felállás mellett, csupán egy toldattal a nevük mögött...

0412ja

Eddig Anderson Rabin Wakeman néven futott Jon Anderson, Trevor Rabin és Rick Wakeman közös zenekara, ám miután a Yest pénteken beiktatták a Rock And Roll Hall Of Fame-be, és milliók kísérték figyelemmel a nagy eseményt a netes közvetítéseken, a trió úgy döntött: nevet változtat. A formáció innentől fogva Yes Featuring Jon Anderson, Trevor Rabin, Rick Wakemanként játszik majd, és már idén turnéra indulnak Észak-Amerikában – vagyis toldattól függetlenül nyugodtan tekinthetjük úgy, hogy valamelyest a legendás progresszív rockbanda is megkettőződött. Mindez természetesen nem különösebben tetszik a jelenlegi, „igazi" Yesnek, ahol Steve Howe, Alan White, Geoff Downes, Billy Sherwood és Jon Davison zenél együtt, viszont nem nagyon tudnak mit tenni: ők is elismerték, hogy Andersonnak joga van használni a Yes nevet. Viszont arra kérik az összes érintettet, tehát a volt zenésztársak mellett a koncertszervezőket is, hogy a rajongók érdekében minden esetben tegyék egyértelművé, melyik leosztás játszik éppen egy adott helyen.

Az április 7-ei ceremónián egyébként Anderson, Rabin, Wakeman, Howe és White nemcsak jelen volt, de együtt is játszották el a Roundaboutot és az Owner Of A Lonely Heartot. Ugyanakkor Howe már a gála előtt is azt mondta, hogy újraegyesülés nem várható, Wakeman pedig utólag azt írta a Twitteren: „Hogy megválaszoljam, vajon a beiktatás egy jövőbeli Yes-reuniont vetít-e előre, azt mondhatom: száz százalék, hogy a dolog soha nem fog megtörténni."

 

Hozzászólások 

 
+3 #3 troll 2017-04-12 12:49
YESusom
Idézet
 
 
-3 #2 Laci 2017-04-12 10:55
Vén gecik!
Idézet
 
 
+4 #1 P 2017-04-12 10:33
Értem én egyébként egyébként azt, hogy ha valaki lezár egy fejezetet az életben, akkor nem akar ahhoz visszalépni, bármi legyen is a lezárás oka.

Ha valakivel évtizedeket zenéltek, akkor milyen sebnek kell ott esnie, hogy akár egy-egy estére is összeálljon a csapat? Itt elsősorban nem a YES-re gondolok, hanem azokra a zenekarokra, akik még az ilyen beiktatáson sem voltak hajlandóak egy színpadra állni egymással.

Andersonék részéről pedig habár értem a névmódosítást, szerintem ez elég gáz így ebben a formában. Nem akarunk sose a YES-ben játszani, de akkor tudjátok mit? Legyünk mi is a YES!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2013. július 9.

 

Slayer - Tokaj, Hegyalja Fesztivál, 2011. július 15.

 

Riverside - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 6.

 

Die Krupps - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Watch My Dying - Gödöllő, Trafó, 2003. május 23.