Shock!

március 28.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Ez itt a zenekar elveszett albuma, amit azelőtt rögzítettek, hogy meggyilkolták őket”

0216studio666Dream Widow inkognító mögött, March Of The Insane címmel hozott ki nemrég egy thrashes új dalt a Foo Fighters a zenekar új filmjéhez, a Studio 666-hez kapcsolódóan. A csapat a héten egy teljes EP-t kiad hasonlóan metálos megközelítésű számokkal.

Február 25-én debütált Amerikában a Foo Fightershez köthető Studio 666 című film. A BJ McDonnell (Hatchet III, Slayer: The Repentless Killogy) által rendezett, 1 óra 48 perces alkotás sztorijának középpontjában egy új lemez felvétele áll, amelynek során a kreatív válságba került Dave Grohlt gonosz szellemek szállják meg. Az önmagukat alakító bandatagok mellett a további szereplők Whitney Cummings, Leslie Grossman, Will Forte, Jenna Ortega és Jeff Garlin, maga a műfaj pedig a horrort vegyíti vígjátéki elemekkel. Magát a forgatókönyvet Grohl ötletéből Jeff Buhler és Rebecca Hughes írta.

A zenekar a film kampányának jegyében gy új dalt is megjelentetett, ennek címe March Of The Insane, és Dream Widow művésznév alatt hozták ki – ennek a Studio 666 speciális promóciója mellett az is oka lehet, hogy a szerzemény zeneileg némiképp eltér a Foo Fighters zenei irányvonalától, sokkal fémesebb a stílusuknál. Örömteli hír, hogy a Variety információi szerint március 25-én egy teljes EP is kijön a csapattól ezen a néven, rajta metálos megközelítésű szerzeményekkel. „Amikor elkezdtünk dolgozni a forgatókönyvön, támadt egy ötletünk egy epikus metálopuszról, amely a befejezése után elszabadít egy démont – mondta Grohl a lapnak. – Azt mondtam: ó, bazmeg, de hát millió riffem van ehhez! Így aztán felvettem egy 13-14 perces, hosszú instrumentális darabot egyedül, ami nagyon metálos, és ettől a Dream Widow nevű kitalált csapattól származik. Utána pedig kibővítettem az ötletet egy teljes Dream Widow-lemezre: ez itt a zenekar elveszett albuma, amit azelőtt rögzítettek, hogy meggyilkolták őket.”

 

Hozzászólások 

 
#1 Zsolti 2022-03-22 07:40
Lényegtelen igazából, de a film 1 óra 48 perces, nen csak simán 48. :) Bár néhány kritika alapján valószínűleg jobb lenne úgy. :D
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Helstar - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Whitesnake - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. július 13.

 

Die Krupps - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Thaurorod - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Solar Scream - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2005. november 12.