Shock!

július 20.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Ez a zenekar a skandináv éjtelen éjszakákból mászott elő”

Cemetery Skyline néven frissen alakult szupergroupot igazolt a Century Media. A zenekartól most a harmadik dal is meghallgatható.

0402cemskyline

Violent Storm és In Darkness címmel mutatta be nemrég első két dalát a Cemetery Skyline nevű formáció, amelyeket most a The Coldest Heart követ a sorban. A zenekar tagjai Mikael Stanne énekes (Dark Tranquillity, The Halo Effect, Grand Cadaver), Markus Vanhala gitáros (Insomnium, Omnium Gatherum, I Am The Night Horde), Santeri Kallio billentyűs (Amorphis), Victor Brandt basszer (Dimmu Borgir, Witchery, ex-Entombed, ex-Satyricon) és Vesa Ranta dobos (Sentenced, The Abbey), első lemezük pedig a Century Mediánál esedékes vélhetően még valamikor idén.

„Ez a zenekar a skandináv éjtelen éjszakákból mászott elő – mondják. – Valamikor 2020 környékén alakultunk, hogy kortalan, sötét muzsikát alkossunk a generációnk legnagyobb hatásainak tiszteletére. Olyasmit terveztünk létrehozni ezzel az északi kollaborációval, ami korábban nem létezett, és eltér a csapat tagjainak minden azelőtt alkotott zenéjétől: súlyos riffek és érzelmek sötét, mély kreatív kontextusba csomagolt, egyedi kombinációját. Hívhatjátok gótikus rocknak, dark rocknak vagy akár még heavy metalnak is, mi a magunk részéről csupán nordic gothicnak, északi gótikus zenének nevezzük.”

Stanne november 20-án a Dark Tranquillityvel, jövő február 7-én a The Halo Effecttel koncertezik Budapesten.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Helstar - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Sodom - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Stratovarius - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.

 

Winger - Budapest, A38, 2009. december 9.

 

Wendigo - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.