Shock!

április 20.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Ez a projekt áll legközelebb ahhoz, amit a Dream Theaterben csináltam”

Instrumental Inspirations címmel jelentet meg DVD-t Mike Portnoy, Billy Sheehan, Tony MacAlpine és Derek Sherinian négyesfogata, akik október 19-én Budapesten is fellépnek. Az anyag egyaránt rejt majd zenei részleteket és interjúbetéteket.

„Eszméletlen élmény színpadon állni ezzel a zenekarral", mondta a Prog Sphere-nek adott interjújában Portnoy. „Imádom Dereket, hihetetlenül szórakoztató srác. Továbbra is úgy vélem: nem biztos, hogy megfelelő ember volt a Dream Theaterbe, de ez nem jelenti azt, hogy nem szeretem zenészként és emberként egyaránt. És ez a projekt áll talán a legközelebb mindahhoz, amit a Dream Theaterben csináltam, vagy még inkább a Liquid Tension Experimentet említhetném. De alapvetően csak arról van szó, hogy lehetőségem nyílt ismét ezt a típusú zenét játszani néhány fantasztikus muzsikussal. Billy Sheehan is nagyon jó cimborám, ráadásul az egyik kedvenc basszusgitárosom is, és most éppen két külön projektben is együtt zenélhetek vele. Tony MacAlpine szintén hihetetlen gitáros, vele is megtisztelő közösen játszani."

Mike elárulta: a négyes egyelőre nem dolgozik saját dalokon. „Nincsenek ilyen terveink, de mivel hónapokat fogunk együtt tölteni úgy, hogy minden nap játszunk, szerintem óhatatlanul felmerül majd a téma. És ki tudja? Nagyon-nagyon jó dolgok is kisülhetnének ebből. Meglátjuk, biztos, hogy beszélünk majd róla."

A négyes a teljes turnén, így tehát október 19-én a PeCsában is teljes egészében instrumentális programot játszik majd, köztük alapos válogatással mindegyikük önálló munkásságából, korábbi közös munkáikból és feldolgozásokból. A banda Európa után egyből Ázsiában folytatja majd a koncertezést, utána pedig november 18-án egyetlen amerikai fellépés zárja majd a kört New Yorkban.

A koncert szervezője a Livesound, a helyszín a PeCsa Music Hall, a belépők elővételben 6900, a koncert napján 7500 forintba kerülnek.

 

Hozzászólások 

 
+1 #2 FJL 2012-10-16 13:07
Ott leszünk, már nagyon várom! 2007-ben a Devil's Slingshot nevű formációban láttam Billy Sheehant és Tony Macalpinet az A38 hajón. Akkor Virgil Donati volt a dobos (beszartunk rajta is), most pedig Portnoy miatt (is) kuriózum lesz az este. A Pecsában is ki szoktak jönni dedikálni, dumcsizni a zenészek? Mostanában nem voltam ott koncerten. Vajon hányan leszünk??? szerintem max 2000 ember.
Idézet
 
 
+1 #1 kamikaze 2012-10-16 12:37
Előzenekarról lehet tudni valamit? Eddig nem tudok róla, hogy lenne, de legalább remélem jó sokat játszanak majd Portnoyék.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Fates Warning - Budapest, A38, 2013. október 16.

 

Leander Rising - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. február 7.

 

Megadeth - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Orphaned Land - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Watch My Dying - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.