Shock!

április 26.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Ez a dalunk egy igazi koncertnyitásra termett arénahimnusz”

Július elején jelenik meg a divideD új nagylemeze, a Behind Your Neon Eyes. Az első előzetes dal máris meghallgatható.

0624divided

Dallamos modern rock, AOR, szintetizátor és a '80-as évek neonkorszakának rockba oltott popzenéje egyesül a divideD második teljes nagylemezén, amely a Nail Records gondozásában jelenik meg július 3-án. Az album több hazai és nemzetközi vendéggel készült, többek között Björn „Speed" Strid (The Night Flight Orchestra, Soilwork) is szerepel az egyik dalban. Most bemutatták az első előzetes számot, a [futurenation]-t.

„Ez a dalunk egy igazi koncertnyitásra termett arénahimnusz", mondja Szabó „psyKlone" Dániel gitáros. „Már a felvételeknél is kisebb tömeggel vettük fel a csordavokálokat, a produkciós munka során pedig igyekeztünk a klasszikus, Mutt Lange nevével fémjelzett hangzáshoz olyan közel kerülni, amennyire csak a lehetőségeink engedték. A vokálok kidolgozásában nagy segítségünkre volt Gellér Tomi barátunk, akivel a Rockstars Not Dead projektben a '80-as évek klasszikusait állítjuk színpadra, ő a vokálok mellett a refrén énektémájához is sokat hozzátett, így kelt életre ez a szörnyeteg, amiben kereszteződik a '80-as évek arénarockja a mai, modern hangzással. Minden zenekarnak szüksége van olyan dalokra, amelyek definitívek, ha valaki meghallja, akkor egyből az ilyen karakteres, védjegyszerű dallal tudja azonosítani a zenekart. A debütlemeznél úgy gondoltuk, hogy az Ends Of Earth ilyen, viszont most ezzel talán még közelebb kerültünk ahhoz, hogy nálunk is megszülessen A divideD-dal, amivel azonosítani tudnak bennünket. A future nation pedig a közönségünkre használt mottó, egy himnusz tőlünk nekik, róluk."

divided_cA lemez dallistája az alábbi:

01. Descent
02. Roll Out
03. Don't Turn Away
04. [futurenation]
05. Meteorite (feat. Björn „Speed" Strid - Soilwork / The Night Flight Orchestra)
06. Follow You
07. Space Samurai
08. The Last Starfighter
09. Teknoskeptic
10. Beam Me Up
11. Until The Stars Turn Cold (feat. Flo V. Schwarz - Pyogenesis)

A Behind Your Neon Eyes címet viselő album fizikai formátumban a HammerWorld magazin júliusi-augusztusi összevont számának extra CD-mellékleteként lát majd napvilágot július 9-én, méghozzá teljes booklettel együtt.

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Cloudscape - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Sting - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 30.

 

Riverside - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 6.

 

Psychotic Waltz - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Wendigo - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 11.

 

Wackor - Budapest, Kultiplex, 2005. október 8.